Bullet Journal

Aktivitet
Började med Bullet Journalling för 3,5 år sedan och det har gjort en enorm skillnad i mitt liv. Det hjälper mig både att hålla reda på vad som ska hända och vad som har hänt. Humöret styr hur enkelt eller avancerat det ska vara. Rekommenderar verkligen alla att testa.
Mina dagar funkar inte alls utan min planner/journal samtidigt som det är ett kreativt sätt att göra den personlig med klistermärken, bilder, foton, texter mm. Ett stimulerande sätt att göra livet lite roligare. Jag läser mycket så jag har läslistor och bokutmaningar som jag skriver upp i min bok. Hela mitt liv finns i min bok!!
Så rolig aktivitet, hjälper släppa oroliga tankar och skapa drömmar. fungerar som dagbok utan att kännas skriva bok.
Ett trevligt sätt att planera sina dagar på ett kreativt sätt. Roligt att rita och färglägga samtidigt som man gör en planering.
Igår började jag pyssla med min nya Legend Planner. Både klistermärken och färgpennor åkte fram! Och även om det inte är en regelrätt "bullet journal" tänker jag att det är lite lika koncept. Boken har ett antal fasta rutor och fält etc. där man kan fylla i och planera sina månader, veckodagar etc. Eftersom den är odaterad kan man börja när man vill. Den rymmer också ett antal avsnitt med sidor rörande mål och reflektion. Habit-trackers m.m. Legend Planner finns i många härliga färger. Det är en sådan vardagslyx att sjunka ned i fåtöljen med en rejäl kopp te och börja botanisera bland tankar och ord. Skapa nya mål och strukturera vardagen. Få ned skenande tankar på papper istället för att känna stressen av att ha allt i huvudet. Ren balsam för själen!
Vill verkligen försöka, men vågar inte sätta pennan på pappret ... tänk om det blir fel? Pennan blöder igenom... Plumpar... Ful text, fult ritat... Det krävs övning och youtubande...
Jag älskar att kunna göra mina egna listor över allt i mitt liv. Bullet journal är det perfekta sättet.
Att hålla på med Bullet Journal är en mycket avkopplande sysselsättning - samtidigt som man på ett enkelt och kreativt sätt kan hålla koll på diverse saker. Varför köpa en kalender när man kan göra en själv?
De bästa sättet att både få pyssla och samtidigt skapa sin personliga almenacka. De är bara fantasin som sätter stop här.
Jag älskar bullet Journaling. Dels får jag med precis de delar jag vill ha med i en kalender, dels kan jag ändra mig halvvägs eller vecka för vecka och byta utseende utan att byta kalender.
Ett avkopplande sätt att planera din vardag. Undvik att missa viktiga saker samtidigt som du får en lugn stund att skriva ner och dekorera din journal.
En bullet journal kan vara ett redskap för väldigt många saker och aktiviteter.

En planeringskalender med egna bilder, teckningar och texter, en dagbok över ditt liv och vardag, en träningskalender eller ditt första försök till att skriva den där boken..

Den är till för alla som gillar kreativa saker, ett roligt sätt att sätta en guldkant på ditt liv.
En kreativ och avkopplande aktivitet! Du får själv designa din egen bujo och bestämma precis vad som är viktigt att få med. Väldigt roligt tycker jag!
En bujo blir vad man gör den till. I grunden är det ett instrument för planering. Man kan använda den för almanacksnoteringar, att göra-listor, lista filmer eller serier man sett eller vill se, böcker man läst eller vill läsa, tracka motion, matvanor, sömn mm. En del blommar ut konstnärligt i sina bujos, men man kan också vara sparsmakad och välja enklare former. Den ger möjlighet till eftertanke och planering och är en kul hobby.