Playground

Bok av Lars Kepler
Löjtnanten Jasmin Pascal-Anderson börjar dras med psykoser och tankar om vad som händer i gränslandet mellan livet och döden. Hon bär på en nära döden-upplevelse, som inbegriper en hamnstad där ett otrolig våld finns, det är denna plats hon blir övertygad om är länken mellan de levande och de döda. En farlig lekplats - Playground.
Det här är en fascinerande berättelse där man som läsare aldrig riktigt vet vad som är fantasi eller verklighet. För den som läst Keplers deckare så kan den här boken bli något av en besvikelse, eftersom den inte alls liknar en traditionell thriller. Men när man väl släpper på sina förväntningar på hur en Kepler-bok bör vara så blir Playground mer och mer intressant. Även om romanen är oerhört flummig på sina håll så blir den aldrig tråkig.
En till en början helt vanlig insats i Kosovo blir vändpunkten för löjtnanten Jasmin Pascal-Anderson. Hon blir skjuten och svävar mellan liv och död. Jasmin, som efter händelsen lämnar det militära livet, börjar dras med psykoser och tankar om vad som händer i gränslandet mellan livet och döden. Hon bär på en nära döden-upplevelse, som inbegriper en hamnstad där ett otrolig våld finns, det är denna plats hon blir övertygad om är länken mellan de levande och de döda. Boken är spännande uppbyggd och riktigt bra att läsa i ett sträck. Man vill verkligen förstå Jasmin tankar och idéer och historien som följer vecklar ut sig på ett intressant vis.