Enders spel-serien

Enders spel

Ender's Game
Bok av Orson Scott Card
En statlig stridsskola tränar upp barngenier till soldater för att utveckla ett säkert försvar mot en utomjordisk, fientlig ras. Ender värvas och hans förmågor inger respekt och han blir en ledare i skolan. Inombords plågas Ender av ensamhet, press från de vuxna och rivalitet och han är rädd för utomjordingarna. Kommer han att bli den general jorden behöver när kriget är slut och en ny värld ska byggas?.
Tyvärr var denna bok en av se värsta jag läst. Sexism... ni vet när det är en science fiction bok men det är för mycket science fiction att kvinnor ska kunna vara soldater. I samma bok där man ska träna sex åringar att slåss... huvudkaraktären skulle vara en sexåring men kändes aldrig trovärdigt.
En scifi bok när den är som bäst - jorden är i krig och kriget utkämpas i rymden och det går knackigt för jorden så man utbildar ungdomar i att leda rymdarmeer genom att spela dataspel och de sållas ut allt eftersom för att hitta den åerfekta strategen men allt är inte vad det verkar vara och ett chokerande slut. Mycket välskriven och jättespännande bok för den som älskar framtiden och rymdäventyr.
I denna spännande boken får man följa Ender som ger sig iväg till en rymdskola i rymden. Här tränas han så han en dag ska kunna besegra de utomjordiska farorna som kan vänta i universum. Men allt detta får en drastiskt vändning då ett spel han kommer över lockar honom mer. Spelet som han besegra alla i får en annan vändning när det är på riktigt och inte bara ett spel.