Flickan i glastornet

The Girl in the Glass Tower
Bok av Elizabeth Fremantle
Efter den barnlösa drottning Elisabet I:s död råder politiskt kaos i 1500-talets England. Lady Arabella Stuart är brorsdotter till drottningen av Skottland och därmed först i tronföljden. Sedan barnsben hålls hon fånge på Hardwick Hall där hennes varje steg kontrolleras och hon hålls avskild från allt vanligt liv. Men längtan efter att styra över sig själv, att kunna bestämma vem hon ska älska, tar över. Arabellas naiva drömmar om frihet krockar med omgivningens politiska ambitioner. Halva England vill se henne på tronen, den andra halvan vill se henne död. Vem kan hon egentligen lita på? Den avgudade informatorn? Den mäktige farbrodern Henry? Väninnan Aemilia, poet vid hovet? Men när Arabella ber om hennes hjälp riskerar hon inte bara sitt eget liv, utan också Aemilias. Flickan i glastornet är en historisk thriller som skildrar hur det är att födas som kvinna i en manlig värld, att vara hårdvaluta på äktenskapsmarknaden och en farlig tronpretendent. Kanske hade Arabella inga riktiga vänner, kanske var hon sin egen värsta fiende? ELIZABETH FREMANTLE är historiker med flera böcker om ätten Stuart bakom sig, och hon har framför allt valt att skildra kvinnors öde i historien. Hon skriver också om mode och har medverkat i Vogue, Elle och Vanity Fair. "En thriller i toppklass. Skott avfyras, ränker smids, seglatser vågas, flyktförsök görs, slutet är hjärtskärande." Daily Telegraph
I denna bok får vi följa Lady Arabella Stuart som är brorsdotter till drottning Elisabeth l och är nästa tronarvinge. Boken utspelas i 1500-talets Englan. Lady Arabella har ett kontrollerat liv där hon har ett begränsat liv som hon i ett antal försök försöker lämna detta liv och leva ett fritt liv men lyckas inte.
Detta är min typ av genre av bok starka kvinnor som försker stå för sina liv. Jag skulle rekommendera denna bok till alla. Läs!
Rekommenderas för den som är intresserad av kvinnohistoria