Brännmärkt

Modernista
Bok av Lizette Edfeldt
EN AV ÅRETS MEST OMTALADE DYSTOPIER 9/10 på Dagens bok »Brännmärkt blir mer och mer spännande för varje sida.« | Annika Koldenius, Borås tidning »En stark röst, som kommer att göra ett stort avtryck i den svenska ungdomslitteraturen.« | Bokkoll.se En dystopisk, intensiv framtidsskildring, som på kort tid blivit ett referensverk inom den svenska ungdomslitteraturen. Vänskap har aldrig varit så dödlig. Efter flera hundra år av översvämningar, orkaner, epidemier och krig tvingas återstoden av mänskligheten att hålla hårt i sina resurser för att inte gå under. Befolkningen är inordnad i ett hierarkiskt system, där bara den som fötts som Alfa kan göra sin röst hörd. En värld, fyra zoner, tio rang. Detta är Imperiet. I rang åtta lever Adeline Theta - en sarkastisk och upprorisk tjej som vägrar att acceptera sitt öde. Runt halsen bär hon det enda hon har kvar efter sin bortgångna mor en amulett i silver. Smycket är hennes mest värdefulla ägodel, men den drar snart in henne i ett livsfarligt dubbelspel. Hon tvingas ta upp kampen mot Imperiet, som visar sig vila på hemligheter mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat ana. För att överleva måste hon ge upp det hon håller allra kärast. Kanske till och med sig själv... LIZETTE EDFELDT är född 1993 i Stockholm och uppvuxen i Jönköping. Numera bor hon återigen i Stockholm och är utbildad journalist. Brännmärkt är hennes hyllade debutroman och den första boken i serien om Imperiet. »En välskriven berättelse som med behållning kan läsas av såväl unga som äldre vuxna.« | Annina Rabe, Arbetet »Spännande, stark & skickligt skriven!« | Jennies boklista »Brännmärkt är faktiskt något väldigt coolt, spännande, smärtsamt och berörande som lyckas bli min nya favoritdystopi.« | Försvinner och stannar kvar
3 utgåvor
Välj utgåva
BrännmärktSvenska - Pocket
ISBN: 9789177990420
BrännmärktSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177019756
Brännmärkt (Första boken i Imperiet-serien)Svenska - E-bok
ISBN: 9789177019763
Första 100 sidorna är som en sämre version av Hunger Spelen men sedan får den en oväntad tvist. Det är en helt okej bok men tyvärr är inte detta en genre för mig. Den får 2 1/2 av mig.
Sååååå bra! Jag älskar verkligen den här boken. Den är spännande och har en bra handling. Jag gillar Lizettes sätt att skriva och att mens och hen tas upp. Det är bra eftersom det inte är vanligt i litteratur. Det enda jag har att klaga på är att jag relaterade lite väl mycket till Röd drottning av Victoria Aveyard. I övrigt är brännmärkt en väldigt bra bok med mycket spännande saker. Jag gillar även hur världen är uppbyggd med zonerna och rang.