Brännmärkt

Modernista
Bok av Lizette Edfeldt
EN AV ÅRETS MEST OMTALADE DYSTOPIER 9/10 på Dagens bok »Brännmärkt blir mer och mer spännande för varje sida.« | Annika Koldenius, Borås tidning »En stark röst, som kommer att göra ett stort avtryck i den svenska ungdomslitteraturen.« | Bokkoll.se En dystopisk, intensiv framtidsskildring, som på kort tid blivit ett referensverk inom den svenska ungdomslitteraturen. Vänskap har aldrig varit så dödlig. Efter flera hundra år av översvämningar, orkaner, epidemier och krig tvingas återstoden av mänskligheten att hålla hårt i sina resurser för att inte gå under. Befolkningen är inordnad i ett hierarkiskt system, där bara den som fötts som Alfa kan göra sin röst hörd. En värld, fyra zoner, tio rang. Detta är Imperiet. I rang åtta lever Adeline Theta - en sarkastisk och upprorisk tjej som vägrar att acceptera sitt öde. Runt halsen bär hon det enda hon har kvar efter sin bortgångna mor en amulett i silver. Smycket är hennes mest värdefulla ägodel, men den drar snart in henne i ett livsfarligt dubbelspel. Hon tvingas ta upp kampen mot Imperiet, som visar sig vila på hemligheter mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat ana. För att överleva måste hon ge upp det hon håller allra kärast. Kanske till och med sig själv... LIZETTE EDFELDT är född 1993 i Stockholm och uppvuxen i Jönköping. Numera bor hon återigen i Stockholm och är utbildad journalist. Brännmärkt är hennes hyllade debutroman och den första boken i serien om Imperiet. »En välskriven berättelse som med behållning kan läsas av såväl unga som äldre vuxna.« | Annina Rabe, Arbetet »Spännande, stark & skickligt skriven!« | Jennies boklista »Brännmärkt är faktiskt något väldigt coolt, spännande, smärtsamt och berörande som lyckas bli min nya favoritdystopi.« | Försvinner och stannar kvar
En bok som bjuder på samma Fantastiska känsla som när jag läste "Hungerspelen"! Även en hel del AHA- och WOW-upplevelser under berättelsens gång; en bok jag Varmt kan rekommendera!

Det här är en bok som jag varit sugen på att läsa enda sedan den kom ut för ett par år sedan och nu tog jag tag i det och införskaffade pocketboken. Skulle spara den till semestern men kunde inte hålla mig utan läste ut den en hel vecka innan semestern ens började. Om jag gillade den? OJA!!

I den här boken får vi träffa Adeline Theta. Hennes efternamn är baserat på vilken rang hon tillhör. Hennes rang är nummer åtta av tio. Adeline bor tillsammans med sin storasyster Melodi, lillasyster Lola och deras far. Hon har även en bästa vän sedan ett par år tillbaka; problemet är att hon tillhör den högsta rangen Alfa; Amabelle Alfa. Men när ett av deras nattliga möten slutar i en fullkomlig katastrof så förändras de båda flickornas liv för alltid.

Vi får följa deras sammansvetsade liv genom bok och vid deras sida finns Davien Gramma. Han tillhör rangen Gamma vars uppdrag är att beskydda och slåss. De delar en gemensam historia som har med den fruktade röda zonen att göra. Desto längre fram vi kommer i boken desto mer vävs deras liv samman...

En Otroligt spännande läsning och det har varit väldigt svårt att lägga ifrån sig boken då man vill veta hur det går för de tre huvudkaraktärerna. Längtar Så efter att få läsa bok nummer två!
Första 100 sidorna är som en sämre version av Hunger Spelen men sedan får den en oväntad tvist. Det är en helt okej bok men tyvärr är inte detta en genre för mig. Den får 2 1/2 av mig.
Sååååå bra! Jag älskar verkligen den här boken. Den är spännande och har en bra handling. Jag gillar Lizettes sätt att skriva och att mens och hen tas upp. Det är bra eftersom det inte är vanligt i litteratur. Det enda jag har att klaga på är att jag relaterade lite väl mycket till Röd drottning av Victoria Aveyard. I övrigt är brännmärkt en väldigt bra bok med mycket spännande saker. Jag gillar även hur världen är uppbyggd med zonerna och rang.