Harry Hole, #10

Polis

Police
Bok av Jo Nesbø
Flera poliser mördas brutalt. Omständigheterna är likadana: mördaren slår till på samma datum och samma plats där kommissarierna tidigare har utrett mord utan framgång. Oslopolisen står handfallen - och veteranen Harry Hole är försvunnen. Samtidigt vårdas en okänd man på sjukhus för svåra skador. Ingen vet vem han är, men alla vet att polismördaren kommer att slå till igen om hjälpen inte kommer. Polis är Jo Nesbøs tionde roman om Harry Hole. Översättare:Per Olaisen, Omslagsformgivare:Marcell Bandicksson
Någonstans i Oslo hittas en polis mördad. Det är samma plats som ett annat mord begåtts, som han varit med och utrett. Dessutom är det på samma datum som det ursprungliga mordet, som har förblivit olöst. Är det någon som vill hämnas? När så nästa polis mördas och man inser att det är samma mönster så ökar polisens insats, och ledningen blir pressad. Samtidigt så saknar polisen sin allra bästa utredare, han som genade och ofta var omöjlig, men alltid löste sina fall. Så vilka knep ska man då ta till?
Detta är den tionde boken om polisen Harry Hole fast i större delen av den här boken är han försvunnen. Utan sin bäste man står polisen i Oslo handfallen inför en rad nya mord. På exakt samma plats som polisen tidigare hittat en mördad person, på exakt samma datum, sker nu nya mord. Någon mycket mycket listig gäckar dem och ligger hela tiden flera steg före.