Jane Hawk Series, #1

Tystnaden

The Silent Corner
Bok av Dean R. Koontz
I Tystnaden får vi följa den tjänstlediga FBI-agenten Jane Hawk på en privat utredning, vilken inte alltid är alldeles rumsren. Hon luskar i ett enormt nätverk som utför de mest vidriga handlingar. Många är de som försöker stoppa henne att rota vidare och många gånger ser det riktigt mörkt ut för Jane.
Rysligt otäck skräckbok som är omöjlig att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa den. Spänning utan sega partier och men vet inte hur det ska sluta och nyfikenheten driver läsningen till långa stunder.
Jag har läst boken, och även två av uppföljarna, på engelska.

Jag är stor fan av Koontz och med Jane Hawk har han skapat en ny fantastik karaktär. Hon är smart, med stort hjärta. Gillar ni Koontz böcker om Odd Thomas måste ni ge Jane en chans, och vice versa.
Bokens titel refererar till att personer som kan undvika att bli spårade i dagens elektroniska samhälle sägs befinna sig i "The silent corner". Något som Jane får nytta av i sin jakt.

Koontz är en utomordentlig berättare, och skriver bra dialog, En del humor emellanåt lättar även upp stämningen. Historien är spännande och känns väldigt verklig.

Sätt dig bekvämt med boken (för den är svår att lägga i från sig) och be om största.... möjliga... Tystnad.
Tystnaden är en thriller som handlar om den nyblivna änkan och FBI-agenten Jane Hawk. Medan hon sörjer sin för tidigt bortgångna make anar hon ugglor i mossen kring de faktorer som avgjorde dödsfallet. Hon tar tjänstledigt från sitt arbete som agent för att starta sin egen utredning. Det hon hittar är som taget ur en mardröm och många är de som försöker stoppa henne från att rota vidare. Bokens titel baserar på det faktum att Jane Hawk tvingas utföra sin utredning utan att lämna några som helst digitala spår efter sig - att befinna sig i tystnaden.

Det här är en riktigt spännande bok som slukar dig redan i det första kapitlet. Precis som alltid när det gäller böcker från Koontz är även denna fylld av välbeskrivna miljöer och intressanta svängar. Det är lätt att sätta sig in i huvudkaraktärens resonemang och boken bjuder såväl på glädje som bestörtelse och stunder där man håller andan medan ögonen hungrigt flyger över raderna. Den som gillar thrillers och spänning kommer definitivt uppskatta Tystnaden.