Tutte Brödsmula & Kalle Humla, #2

Ett zurrigt höstlov

Bok av Annika Billberg
Lisa har äntligen börjat i första klass och när det är dags för höstlov åker hon ensam till farmor och farfar. Hon hoppas få träffa sina nya små vänner Tutte Brödsmula och Kalle Humla från i somras. Tutte som är så liten att hon är mindre än en tändsticka och bor i farfars skrivbordslåda, och Kalle Humla som är en stor, rund humla som röker pipa och har hatt. Det blir ett kärt återseende och höstlovet visar sig bli ett enda stort äventyr från början till slut. Vänskapen sätts på prov när Tutte Brödsmula och Kalle Humla gärna hjälper till med allt möjligt som att göra Lisas skrivläxa och hjälpa farfar att blåsa löv. Tutte Brödsmula & Kalle Humla - Ett zurrigt höstlov är en spännande och fantasifull sagobok för barn i åldern 6-9 år och en fristående fortsättning på En sagolik sommar som utkom i april 2018.  Annika har många idéer om Lisa och hennes vänner, och det kommer fler böcker med nya äventyr. Om författaren: Annika Billberg är född 1975 i Östersund, växte upp i Jönköping men bor numera i Enebyberg, Stockholm. Hon är ekonom och har en magisterexamen i företagsekonomi. Idén till boken kommer från hennes farfar, som visserligen aldrig läste böcker men var världsbäst på att berätta historier. Tutte Brödsmula & Kalle Humla - Ett zurrigt höstlov är den andra boken om Lisa och hennes små vänner.
Ett zurrigt höstlov, tredje boken med Tutte Brödsmula och Kalle Humla, av Annika Billberg.
Det är höst och Lisa har lov från skolan, då hälsar hon på hos farmor och farfar hela veckan. Där bor även den lilla, lilla flickan Tutte Brödsmula och humlan Kalle Humla. Bara Lisa och farfar vet att de finns och under lovveckan hinner de hitta på en massa bus.
Men Lisa är en klok 7-åring och kan hjälpa sina vänner när de vill göra en myseld, plocka den vackraste röda svampen med fina vita prickar på och en massa annat bus.
Tror farfar behöver vila en hel vecka när lovet är slut 😅
Jag har läst den här boken för min egen 7-åring som uppskattat den och gillat de ljusa, detaljrika bilderna.
Utgiven 2018
Det här är andra boken i bokserien och Lisa och hennes vänner Tutte och Kalle Humla. En rolig och mysig bok som är välskriven, lätt att förstå för barn och passar även vuxna. Illustrationerna är fantastiskt fina och även jag fnittrade då och då under bokens gång. Ni får inte missa att läsa den här boken