Stjärnfall

Bok av Lars Wilderäng
Elektroniken är borta. 10 år har gått sedan världen vändes upp och ner. Livet börjar jämna ut sig, men är faran över? Lena Svensson är på väg hem, när hon ser något i skogen som kan förklara allt. Mänskligheten står nu inför ett ännu större hot. Anna Ljungberg analyserar en fiende man inte vet mycket om.
5 utgåvor
Välj utgåva
StjärnfallSvenska - Pocket
ISBN: 9789176910153
StjärnfallSvenska - E-bok
ISBN: 9789187783470
StjärnfallSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176790281
TähtisadeFinska - Inbunden
ISBN: 9789518875683
StjärnfallSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187783388
Stjärnfall är uppföljaren till Stjärnklart och andra delen i en fasansfull dystopi.

Som vi minns ifrån första delen så slutade all elektronik att fungera. Samhället rasade, maten försvann, tidigare bekvämligheter slutade existera och kärnkraftverk förvandlade områden till förbjudna zoner.

10 år har gått sedan nedsläckningen. Vi fortsätter att följa med de karaktärer ifrån första boken och ser hur de har anpassat sig för överlevnad. Med de få resurser man har kvar, försöker man med allt för att få svar på vad som orsakade det här. Här använder sig Wilderäng verkligen av sin fantasi och kreativitet.

Händelserna utvecklas drastiskt till en spännande, fantasifull och dramatiskt läsning. Jag gillar hur karaktärerna är uppdelade i kapitel som tydligt är markerade med år och datum. Det blir ett strukturerat och lätt sätt att hänga med. Jämfört med första boken så är Stjärnfall tydligare och bättre med miljöbeskrivningar, man kan enkelt föreställa sig platser och händelser i huvudet medan man läser.

Nu dyker vi ännu djupare ner i karaktärerna. Vi får en tydligare bild om vilka de är, hur de har överlevt och vad som gör dem så viktiga. Sen, utan att spoila något, så introduceras vi till en ny karaktär vid namn ''0''.

Det är en svår bok att lägga ifrån sig. Man vill bara läsa mer.