Dödlig åtrå

Bok av Susanne Ahlenius
En ung, kvinnlig rikskriminalare hamnar i London efter att Scotland Yard har bett om hjälp med att lösa ett svårt fall. Det är en seriemördare som går lös, en seriemördare som lämnar sina offer märkta med en kärleksförklaring. Alice går in för fallet med hela sitt hjärta, men ska det räcka?.
Alice får sitt drömjobb när hon får åka över till London och Scotland Yard, och hjälpa dem att få fast en seriemördare.

Hon älskar arbetet och sin partner Tyler, men det är inte alla som gillar henne.

På puben sidan om sin bostad jobbar Stewart, en snygg bartender. Men han döljer något.

Seriemördaren gäckar dem alla. Nya mord händer men dom har ingen aning om vem han är.

Frågan är vem man kan lita på? Är det Alice som står på tur?

"När Kristina klev av gatan utanför Hilton vid Paddingtons tågstation hade hon sex dagar kvar att leva".
Första raderna i boken och jag är fast direkt. Boken är riktigt spännande och kuslig. Det är svårt att sluta läsa, så man sträckläser den. Man måste få veta hur det ska gå.
Miljöbeskrivningarna är bra för jag känner jag är där med dom.
Då det är en erotisk deckare är här en hel del sex, men det är i lagom dos.

Detta är första delen i en triologi. En erotisk deckarserie med mycket spänning, kärlek, mord och sex.
Boken handlar om Alice som jobbar för rikspolisen i Stockholm och det är även där boken börjar. När hon en dag är på en föreläsning om seriemördare får hon chansen att jobba i London med ett fall där det allra första offret är en svenska.

De sista 100 sidorna höll mig i ett hårt grepp och jag kunde inte sluta läsa boken. För varje sida blev jag mer och mer fast och för varje kapitel var jag tvungen att läsa ett till för det slutade med cliffhanger och jag var bara tvungen att veta mer om vad som skulle hända.
Twistarna som kom var inte bara oväntade, men även chockerande.
Och även om detta egentligen inte är en genre jag brukar läsa eller ens läst någon bok av, så är jag tacksam att jag har både del 2 och del 3 som jag kan slänga mig över så fort som möjligt då jag verkligen gillade denna.
Jag vet inte riktigt om jag kommer fortsätta läsa mer av denna genre, men Susannes böcker kommer jag utan tvekan läsa. Hennes sätt att kombinera de två genres är riktigt bra då det för mig absolut inte fanns för mycket av någondera.
Sen annan sak jag gillade var hur hon lyckats skildra karaktärerna och Susanne hade fångat hur svenskar gillar sitt te jämfört med engelsmännen och det var så igenkännande för mig då jag är beroende av te och precis på så sätt som skildras i boken.
Jag läste nyligen ut den här boken av Ahlenius och kände att det var ett välkommet tillskott i min vardag då det var längesen jag läste deckare. Jag tyckte att storyn kring seriemördaren var väldigt spännande och jag ville veta mer om det. När det gäller erotikbiten och karaktärernas relationer så tyckte jag inte att det höll hela vägen. Många av deras reaktioner var inte trovärdiga ens för att vara en bok och sexscenerna kändes hackiga och lite distanserade. Tyvärr. Ger den ändå tre stjärnor eftersom deckardelen trots allt var bra.
Susanne Ahlenius första erotiska deckare Dödlig åtrå, är en bok som på ett sömlöst sätt rör sig mellan deckargenren och erotiken. Jag var rädd för att boken skulle vara som en lång sexnovell, men det är den absolut inte. Erotiken tar en lagom plats och lämnar stort utrymme för den spännande jakten på en mördare. Känner att sahlenius behöver lyftas mycket mer som författare än vad hon idag gör och är väl värd en plats bland övriga deckarförfattare. 🍾🍾🍾🍾 av 5 får dödlig åtrå av mig.