Svinhugg

Bok av Marianne Cedervall
Mirjam och Hervor flyttar in i ett kapsel i Kajpe Kaviar. Plötsligt och mycket mystiskt dör tre män. Män som alla tre har ruinerat Mirjam tidigare. Kan tankar döda?
En humoristisk och annorlunda Gotlandsdeckare.
Marianne Cedervall har fått ihop en trevlig och annorlunda berättelse om två omaka väninnor= Mirjam och Hervor. Mirjam är en duktig läkare som återvänder till Gotland efter en del år på fastlandet och hon har med sig väninnan Hervor, som har norrländska urkrafter, men de två väninnorna har en plan med flytten, de ruvar på hämnd .........men varför och mot vem eller vilka....?

De slår sig ner i Kajpe Kviar i ett gammalt kapell som de tänker renovera så det blir beboeligt.

Mirjam stöter på tre av hennes gamla manliga bekanta som på den tiden på olika sätt gjorde henne riktigt illa och lurade pengar av henne i en affär som hon satsade på.

Hervor visar sig vara lite synsk och ser saker som har hänt och kommer att hända och hon får Mirjam att försöka hämnas sina gamla oförätter med hjälp av affirmationer.

Går det verkligen med hjälp av tankekraft få saker att hända?

Detta är den första delen i en serie om Mirjam och Hervor och jag tycker att Marianne Cederwall har lyckats väldigt bra med sina karaktärer att bygga sina böcker kring.

En annorlunda berättelse om hämnd och man lever sig verkligen in i boken och i karaktärerna.

Man vet aldrig vad som väntar när man vänder blad i boken och det gillar jag och gör mig nyfiken att läsa mer.

Rekommenderar varmt att läsa den här boken för er som ännu inte har gjort det.