Processen

Bok av Malin Persson Giolito
Kortroman om vår samtids största rädsla. I skuggan av det stora terrorattentatet, 34 minuter av skräck, har livet nästan börjat återgå till det normala. Trots att Youssuf den här dagen är trött efter sent kvällsarbete i puben, pluggar han till nästa juridiktenta på biblioteket. När han inser att två poliser styr sina steg mot honom går hans tankar direkt till sin far. Pappan som han alltid är orolig för och som bara måste finnas där, vad har hänt honom? Men poliserna levererar det obegripliga faktumet att det gäller Youssuf själv, hans namn har dykt upp i utredningen av attentatet. I ett samhälle med förhöjd säkerhetsnivå är ingenting viktigare än kampen mot terrorismen. När det råder undantagstillstånd behövs inte mycket för att polisen ska ha rätt att agera, snabbt och kraftfullt. Den enskildes rättigheter får stå åt sidan medan rädslan och fördomarna sprider sig och Sophia Weber (från "Bortom varje rimligt tvivel" och "Bara ett barn") kan bara stå bredvid och titta på.
Väldigt kort bok men ändå så innehållsrik och viktig. Tyckte mycket om den och den fastnade hos mig. Svårt att förklara bara sådär men den handlar om en ung pojke som blir misstänkt för att vara involverad i ett terrordåd som drabbat Stockholm. Läs den!
Jag Älskar boken! Jag gillar att den är så kort men att den får in väldigt mycket handling. Jag älskar Malins språk och beskrivningar. De är så underbara! Jag gillar även att det handlar om något som till viss del har hänt i Stockholm, terror. Jag gillar att den tar upp ett känsligt men viktigt ämne. Både terror och att bara om man är från en viss världsdel eller har en speciell hudfärg så blir man mer drabbad.
ÄLSKAR BOKEN!!!