Swedish Love : filmhelgen

Bok av Johan Theorin
Hämnd och kärlek i stormens öga. Efter fem år är filmstjärnan Venus Willendorf tillbaka. Tillsammans med den erfarne regissören Ted Wetter ska hon spela in "Herr Arnes penisar" ihop med tre unga amatörer i den ensligt belägna villa som Ted har hyrt för helgen. Det är årets sista porrfilmning, sent i december och borde vara ett enkelt jobb. Johan Theorin har skrivit ett mörkt relationsdrama i kortromanens form, en berättelse om en grupp människor som isoleras av en snöstorm och tvingas konfrontera sina livsval.
En kortroman med maxat innehåll! Bra miljöskildring med karaktärer som berör på ett sätt som jag inte kunnat ana...

Det här är ett format som jag verkligen uppskattar; både själva utformningen av den fysiska boken samt själva innehållet; kortromanen.
I den här boken får vi träffa proffs och nybörjare som ska samsas framför kameran och göra en film som fansen sent ska glömma; eller?
Huvudpersonen Venus Willendorf är ett etablerat proffs; som en kontrast får vi följa Linnéa som är så Långt ifrån Venus som det bara går. På den tiden som de befinner sig i samma hus hinner det hända en hel del. Vissa saker värre än andra och vissa även värre än så...

Småspännande med bra beskrivna miljöskildringar!