Mysteriet på Örnklippan

Bok av Kristina Ohlsson
Mormor Vivians hus ligger i Skuggviken, nära en gammal fyr. Dit rymmer Bonnie med styvbrodern Charles i protest mot att behöva flytta. Men Mystiska saker händer i byn. Ett barn har försvunnit och ryktet går om den huvudlöse Hämnaren. Plötsligt vaknar den gamla fyren. Syskonen bestämmer sig för att lösa mysterierna. Men vem kan de lita på?
Bonnie och charles har rymt tillsammans och är på väg till Bonnies mormor som bor i Skuggviken där det hänt en del kusliga händelser. En pojke har försvunnit och aldrig hittats . Vart är han ? I BYN viskas det om den huvudlösa legenden. . En natt ser Bonnie fyren blinka trots den stått tom över hundra år. En spännande bok för alla som slukar böcker
Kristina Ohlsson vet hur man skriver en riktig bladvändare för barn i bokslukaråldern. Det här är riktigt spännande och man undrar hur allt ska avlöpa. Styvsyskonen Bonnie och Charles rymmer till Bonnies mormor Vivian som bor högt uppe på en klippa, nära en fyr, efter att de fått veta att de ska flytta till London. I Skuggviken, som byn heter, händer märkliga saker. Ett barn har försvunnit och folk tisslar och tasslar om att det är den huvudlöse Hämnarens förbannelse över byn som ligger bakom försvinnandet. Barnen upptäcker också en gravplats i parken bakom huset. Där vilar familjen Roos, som tidigare ägde huset. Men en av gravstenarna har ingen inskription och Vivian vet inte vem som är begravd där. En natt vaknar fyren plötsligt till liv igen. Vid fyrens branta klippor finns också en gammal lift, som ser ut att ha använts nyligen. Mysterierna tätnar och barnen bestämmer sig för att börja forska i saken. De frågar runt om familjen Roos och får veta att ett barn en gång fallit från Örnklippan och dödförklarats, trots att kroppen aldrig återfanns. Det ryktades att det var den huvudlöse Hämnaren som låg bakom. Han blev en gång ombedd att ro ut till en ö i havet för att hämta en viktig kista. Eftersom han var fattig gick han med på att utföra uppdraget trots storm och höga vågor. Väl på ön bad han sin medhjälpare om att få stanna och vänta ut stormen, men fick nej. När han rodde tillbaka hade det blivit mörkt och fyren hade slocknat. Båten krossades och de vassa klipporna skar av hans huvud. Sedan dess vilar hans förbannelse över byn. Det är inte alla i Skuggviken som tycker om Bonnies och Charles frågor. Medan de nystar vidare i mysteriet måste de fråga sig vilka de faktiskt kan lita på. Det här är lagom läskigt och underhållande även för högläsande vuxna.