Mysteriet på Hester Hill

Bok av Kristina Ohlsson
Tvillingarna Meg och Frank ska tillbringa sommaren hos farbror Eliot, en släkting som de nästan aldrig har träffat. De ser inte alls fram emot det, men deras tid på Hester Hill blir något helt annat än vad de hade väntat sig. Det är något mystiskt med huset på Hester Hill.
4 utgåvor
Välj utgåva
Mysteriet på Hester HillSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187707346
Mysteriet på Hester HillSvenska - E-bok
ISBN: 9789187707643
Mysteriet på Hester hillSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188281050
Mysteriet på Hester HillDanska - Inbunden
ISBN: 9788771652604
Gillade denna skarp! Har läst denna trots att jag är vuxen, men tycker ändå att den är väldigt bra och spännande! Stämningen byggs upp redan från första kapitlet och det känns nästan som att man är där tillsammans med Meg och Frank.
När föräldrarnas förhållande knakar i fogarna väljer de att låta Meg och Frank tillbringa sommaren hos farbror Eliot, en släkting som tvillingarna nästan aldrig har träffat. Meg och Frank ser inte fram emot det, men deras vistelse på Hester Hill visar sig bli bra mycket mer händelserik än vad de hade väntat sig.

Konceptet som boken är uppbyggd kring är typiskt för skräckböcker som riktar sig till barn. Föräldrar kan inte kan hållas sams, barn skickas bort, mystiska saker börjar hända, resor i tiden och sedermera tre barn löser den mystiska gåtan. Trots detta något uttjatade koncept är boken riktigt bra. Språket och personporträtten väger upp det hela.