Emma Sköld, #4

Avdelning 73

Bok av Sofie Sarenbrant
"Det här är en rappt och rakt berättad historia som man måste läsa vidare i." + "Det var ju omöjligt att inte tänka på filmen Farlig förbindelse." - Magnus Utvik, Gomorron Sverige "Det är flyhänt underhållning." - Lotta Olsson, Dagens Nyheter "en riktigt smart intrig med delikat och oväntad upplösning." - Norran Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida.Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa?Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära. Avdelning 73 är en ny och krypande kuslig deckare av Sofie Sarenbrant. Det är den fjärde fristående boken om kriminalinspektör Emma Sköld.
Sofie Sarenbrandt 🙏 en av mina favoritförfattare- har gjort det igen!!

Skrivit en bladvändare!👏

Handlar om polisen Emma Sköld som råkar ut för en ridolycka och hamnar i koma i flera månader och svävar mellan liv och död.

Hemma väntar hennes lilla bebis på 5 månader och hennes pojkvän Kristoffer.

Kristoffer som är mäklare har fått sitt liv uppochner vänt med att sköta både jobb, hemmet och deras lilla bebis. Men han får hjälp från oväntat håll.

Samtidigt vaknar Emma äntligen upp på sjukhuset och börjar minnas fler och fler detaljer från ridolyckan som hon inser inte är en olycka utan mordförsök......

Hon tar hjälp av din närmaste kollega på jobbet - Nyllet.

Nyllet börjar en egen liten undersökning för att ta reda på vad som har hänt Emma.

Emmas syster Josefin mår dåligt efter separationen från sin man.

Emmas pappa Evert gillar inte att Nyllet besöker Emma på sjukhuset hela tiden och varför kommer aldrig Kristoffer och hälsar på?

Har du inte läst boken så MÅSTE du bara läsa den!

Jättespännande!!
Fjärde boken i serien om Emma Sköld, kriminalaren
Som inte bara e en grym polis, bra mamma och syster också.
Man får följa henne med kollegor lösa fall efter fall
Rekommenderas
Avdelning 73 😊 vet inte vad jag ska säga mer än att den är lika bra som dem andra böckerna. Har man börjat läsa den så går de inte att släppa den. Det är som att vara fångad i en annan värld. Hon som har skrivit böckerna har samma klass som camila Läckberg tycker jag. Den är spännande och man kan inte sluta läsa när man väl har börjat. Den är så inspirerande att läsa för man fångats in i handlingen på ett annat sätt. Hon skriver så himla bra och man kan inte sluta läsa när man väl har börjat.
I "Avdelning 73" trappar Sofie Sarenbrant upp konflikterna och skruvar upp stämningen ännu ett snäpp. Lika skickligt som vanligt låter hon läsaren bit för bit få veta vad det egentligen var som hände under tiden från det att "Visning pågår" slutade till dess att den här boken börjar. Jag imponeras - som alltid - av vändningarna som avlöser varandra. Jag skulle själv vilja skriva så bra!

Det enda "negativa" som jag har att anmärka på serien om Emma Sköld, är det här med att praktiskt taget alla män vill ha väldigt vackra Emma, medan Emma själv verkar oberörd av det hela. Särskilt i de senare böckerna känns det som att detta betonas upprepade gånger. Visst kan det vara så att Emma är fantastiskt vacker och att många män vill ha henne. Dock känns det inte helt trovärdigt i mina ögon och jag upplever att det tjatas om det lite för ofta. Utöver det är jag fullkomligt förtrollad av de här böckerna och ser hela tiden fram emot nästa del.
Detta är bok 4 och polisen Emma Sköld.
Jag tycker denna serie blir bättre och bättre.
Vill inte berätta nåt om denna bok då vad jag än berättar så kommer det avslöja för mycket av bokens innehåll.
Det enda jag kan säga är att Emma råkar illa ut och jag ser fram emot att lyssna på bok 5.
En serie som absolut är värd att lyssna på eller läsa.
Emma har hamnat i koma och har därför inte kunnat ta hand om sin nyfödda dotter som har hunnit bli ett halv år innan Emma vaknar upp. Men något slår Emma var det verkligen ridolyckan som orsakade Emma skador och koma eller kan någon vara ute efter henne?
Oerhört spännande bok. Från första sidan känner man att denna blir spännande. Nervkittlande. Ögonen flyger fram över texten.