Mord i Falsterbo, #1

Badhytten

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
En skruvad kriminalkomedi med värme och humor! Kan man få livstids fängelse när man är 82 år? Tidigt en morgon tjuvspelar de gamla vännerna Egon och Ragnar tillsammans med systrarna Elisabeth och Märta på Falsterbo golfbana. Det ser ut att bli en fantastisk sommardag men golfrundan avbryts tvärt när vännerna gör en fasansfull upptäckt. I bunkern på hål två ligger golfklubbens ordförande Sven Silfverstolpe död. Stor förvirring utbryter och Egon och Ragnar gör vad de kan för att bringa ordning i kaoset. För att dölja sin inblandning i Silfverstolpes död baxar de in honom i golfbilen och kör mot klubbhuset. Men ingenting går som planerat och snart har de satt igång en händelseutveckling som är omöjlig att stoppa. Och det här är bara starten på en ovanlig sommar under Falsterbonäsets soliga himmel. Badhytten är en skruvad kriminalkomedi med värme och dramatik, spänning och humor, skriven av debuterande författarduon Christina Olséni och Micke Hansen. Boken är första delen i serien Mord i Falsterbo.
En komedi om mord och andra händelser i pensionärernas liv. Det blir bara roligare av den något egensinniga polisen och åklagaren som är sjukskriven.

Jag fick många skratt när jag läste om dessa personer och ser fram emot att läsa fler.
En tidig morgon spelar fyra pensionärer golf i Falsterbo när de plötsligt gör en hemsk upptäckt. Vid hål två hittar de golfklubbens ordförande död. Det blir kaos och förvirring på golfbanan. För att dölja eventuell inblandning i dödsfallet bestämmer sig två av pensionärerna för att knuffa in den döda kroppen i golfbilen, köra tillbaka mot klubbhuset och lämna kroppen där. Detta är bara början på en ovanlig sommar för Falsterboborna...
Först boken om polisen Mårten i Skanör.
De 4 pensionärerna Egon, Ragnar, Elisabeth och Märta
De brukar alltid råka vara där det har hänt saker innan.
I denna boken är de ute på en tidig morgon runda golf innan de riktiga spelarena kommer så att de inte ska bli stressade.

Men de råkar slå ner i en bunker och hittar en död person som ligger där bredvid bollen.

Efter detta händer det väldigt mycket roligheter.

En bok som jag varmt rekommenderar dig att läsa om du vill ha en deckare och även skratta mycket.

Jag kan även varmt rekommendera de andra böckerna i denna serien då jag har läst alla och uppskattar dem väldigt mycket.
Dessa två gubbar med sina märkliga sätt att lösa problem är bland det roligaste jag lyssnat på. För denna serie gör sig bäst i att lyssna på. Anton körberg är perfekt som uppläsare. Han får fram de små skämten perfekt. Riktigt bra serie om man vill skratta högt.
Mysig kriminalkomedi med många dråpliga händelser och härliga karaktärer. Första boken i en serie om mord i Falsterbo.
En kriminalkomedi med mycket humor. Det kan hända mycket när fyra pensionärer blir inblandade i ett mord på en golfklubb. De tar till alla möjliga medel för att dölja sin medverkan. Det ena dråpligare än de andra. Ännu värre blir det när dom får oväntad hjälp. En bra boka om du vill skratta gott.
Badhytten är en bok om fyra galna pensionärer. Boken är en skruvad kriminalkomedi. Egon och hans vänner blir inblandade i ett mord och de försöker dölja spåren efter sig. Går det verkligen?

Jag tyckte om Badhytten, den var väldigt rolig och spännande igenom hela boken.
Badhytten är en lättläst kriminalkomedi där värme, spänning och humor är varvat om vart annat. En lättsam bok där man skrattar åt gubbarna Egon och Ragnars galna upptåg samt följer Mårten och Lisa som kämpar för att lösa fallen som plötsligt dyker upp i lugna Falsterbo.
Så himla rolig och samtidigt spännande om 4 äldre vänner och deras eskapader och att dölja ett mord på golfbanan.
Badhytten är en kriminalkomedi med dramatik och humor
En stor förvirring utbryter och Egon och Ragnar gör vad de kan få bringa ordning i kaoset ,För att dölja sin inblandning i Silverstolpes död baxar de in honom i golfbilen och kör mot golfhuset
Mycket lätt läst och rolig
Nä... den här boken föll mig INTE i smaken.
Den påminner en aning om "Kaffe med Rån" (m.fl) men med betydligt mer irriterande, korkade karaktärer som flöt ihop i ett enda töcken.
Och... varför envisas författare att framställa alla över 65 som helt intelligensbefriade, osjälvständiga, uråldriga dinosaurier utan kontakt med verkligheten?
Beskrivningarna av karaktärer är sexistiska och fettfobiska, och själva "lösningen på mysteriet" föll också platt för mig.
Tyvärr. Jag VILLE gilla den, men... jag kommer inte läsa fler böcker av de här författarna.
Badhytten är lika skruvad som böckerna om Ester Karlsson är, och de älskar jag. Jag gillar uppvägningen mellan det allvarliga i att lösa ett mord och det humoristiska i hur fel det ibland kan bli när man försöker göra rätt. För fel blir det – flera gånger. Ena stunden försöker jag lösa mordet på Silfverstolpe tillsammans med Mårten och Lisa, och i nästa stund skrattar jag hejdlöst åt något som inte gick som det var tänkt.

Perfekt läsning en slö sommardag, som får mig att dirket vilja läsa nästa del.
3,5 stjärnor

Det här är en skruvad komedideckare som jag skrattade gott åt. Ibland blev den lite för skruvad men den är underhållande.
Badhytten är första delen i en serie som heter Mord i Falsterbo.
Jag rekommenderar den till dig som vill läsa något lättsamt, roligt och lite spännande!
Man kan inte annat än älska dom här böckerna! Det är som en komedifilm fast i bokformat. Ett lyckopiller. Trots att det innehåller mord så fokuseras det inte på det utan snarare alla dråpligheter runt omkring.
Jag gillade den här väldigt mycket. Det är en bra blandning mellan polisutredning, vardagsbekymmer, humor och lite allvar. Spännande att det utspelar sig i Falsterbo/Skanör som är en turistort. Mord och polisutredning mitt i semesteridyllen var verkligen en bra kombo. Jag skrattade många gånger åt pensionärerna Ragnar och Egons eskapader. Jag hade gärna sett ännu mer av dem i böckerna. Tur att det finns en hel serie av böcker!