Badhytten (Mord i Falsterbo, #1)

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen

En skruvad kriminalkomedi med värme och humor!

Kan man få livstids fängelse när man är 82 år?

Tidigt en morgon tjuvspelar de gamla vännerna Egon och Ragnar tillsammans med systrarna Elisabeth och Märta på Falsterbo golfbana. Det ser ut att bli en fantastisk sommardag men golfrundan avbryts tvärt när vännerna gör en fasansfull upptäckt. I bunkern på hål två ligger golfklubbens ordförande Sven Silfverstolpe död.

Stor förvirring utbryter och Egon och Ragnar gör vad de kan för att bringa ordning i kaoset. För att dölja sin inblandning i Silfverstolpes död baxar de in honom i golfbilen och kör mot klubbhuset. Men ingenting går som planerat och snart har de satt igång en händelseutveckling som är omöjlig att stoppa. Och det här är bara starten på en ovanlig sommar under Falsterbonäsets soliga himmel.

Badhytten är en skruvad kriminalkomedi med värme och dramatik, spänning och humor, skriven av debuterande författarduon Christina Olséni och Micke Hansen. Boken är första delen i serien Mord i Falsterbo.

Mindre

En skruvad kriminalkomedi med värme och humor! Kan man få livstids fängelse när man är 82 år? Tidigt en morgon tjuvspelar de gamla vännerna Egon och Ragnar tillsammans med... Mer

Betyg 5
Badhytten är en bok om fyra galna pensionärer. Boken är en skruvad kriminalkomedi. Egon och hans vänner blir inblandade i ett mord och de försöker dölja spåren efter sig. Går det verkligen?

Jag tyckte om Badhytten, den var väldigt rolig och spännande igenom hela boken.
Badhytten är en lättläst kriminalkomedi där värme, spänning och humor är varvat om vart annat. En lättsam bok där man skrattar åt gubbarna Egon och Ragnars galna upptåg samt följer Mårten och Lisa som kämpar för att lösa fallen som plötsligt dyker upp i lugna Falsterbo.
Betyg saknas
Så himla rolig och samtidigt spännande om 4 äldre vänner och deras eskapader och att dölja ett mord på golfbanan.
Badhytten är en kriminalkomedi med dramatik och humor
En stor förvirring utbryter och Egon och Ragnar gör vad de kan få bringa ordning i kaoset ,För att dölja sin inblandning i Silverstolpes död baxar de in honom i golfbilen och kör mot golfhuset
Mycket lätt läst och rolig
Nä... den här boken föll mig INTE i smaken.
Den påminner en aning om "Kaffe med Rån" (m.fl) men med betydligt mer irriterande, korkade karaktärer som flöt ihop i ett enda töcken.
Och... varför envisas författare att framställa alla över 65 som helt intelligensbefriade, osjälvständiga, uråldriga dinosaurier utan kontakt med verkligheten?
Beskrivningarna av karaktärer är sexistiska och fettfobiska, och själva "lösningen på mysteriet" föll också platt för mig.
Tyvärr. Jag VILLE gilla den, men... jag kommer inte läsa fler böcker av de här författarna.
Badhytten är lika skruvad som böckerna om Ester Karlsson är, och de älskar jag. Jag gillar uppvägningen mellan det allvarliga i att lösa ett mord och det humoristiska i hur fel det ibland kan bli när man försöker göra rätt. För fel blir det – flera gånger. Ena stunden försöker jag lösa mordet på Silfverstolpe tillsammans med Mårten och Lisa, och i nästa stund skrattar jag hejdlöst åt något som inte gick som det var tänkt.

Perfekt läsning en slö sommardag, som får mig att dirket vilja läsa nästa del.
3,5 stjärnor

Det här är en skruvad komedideckare som jag skrattade gott åt. Ibland blev den lite för skruvad men den är underhållande.
Badhytten är första delen i en serie som heter Mord i Falsterbo.
Jag rekommenderar den till dig som vill läsa något lättsamt, roligt och lite spännande!
Man kan inte annat än älska dom här böckerna! Det är som en komedifilm fast i bokformat. Ett lyckopiller. Trots att det innehåller mord så fokuseras det inte på det utan snarare alla dråpligheter runt omkring.
Jag gillade den här väldigt mycket. Det är en bra blandning mellan polisutredning, vardagsbekymmer, humor och lite allvar. Spännande att det utspelar sig i Falsterbo/Skanör som är en turistort. Mord och polisutredning mitt i semesteridyllen var verkligen en bra kombo. Jag skrattade många gånger åt pensionärerna Ragnar och Egons eskapader. Jag hade gärna sett ännu mer av dem i böckerna. Tur att det finns en hel serie av böcker!