Mord i Falsterbo, #4

Strandhotellet

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
Egon, 85 år och singel, upplever sitt livs mest omtumlande sommar. När han och de övriga i pensionärsgänget ger sig ut i Ragnars nyinköpta segelbåt går det inte helt enligt plan. Ombord hittar de nämligen båtens tidigare ägare, Gustav Sparre, död. Utan att tänka på konsekvenserna bestämmer sig Egon och Ragnar för att slänga honom överbord, men olyckligtvis fastnar kroppen i en tamp. Det blir stor uppståndelse i Skanörs hamn när båten anlöper med Gustav Sparre i släptåg. Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliser har fått ett komplicerat spaningsmord på halsen. När det kort därpå inträffar ytterligare ett dödsfall i hamnen, riktas pressens blickar mot den idylliska badorten i söder. Samtidigt som kraven på poliserna ökar, bestämmer sig Egon för att testa nätdejting. Under signaturen En charmör från Skanör kastar han sig huvudstupa in i dejtingens förtrollade värld. Det slutar i total katastrof. Strandhotellet är en humoristisk deckare om pigga pensionärer, oväntad död och den svåra konsten att både hitta och behålla kärleken. Det är den fjärde delen i den populära serien Mord i Falsterbo.
En mysdeckare där man får följa invånarna i Falsterbo.
Egon, 85 år, har köpt en segelbåt. När han tar med sina vänner på en segeltur hittas båtens förra ägare död ombord. Senare hittas även ett lik i hamnen och den fridfulla semesterorten är nu inte längre så avkopplande och turistvänlig.
Jag gillar helt klart "Mord i Falsterbo". Detta är den fjärde delen och ger mig som läsare både glädje och sorg. Den är skriven med glimten i ögat helt enkelt. Karaktärerna är igenkännande och jag tror vi alla kan ha en Mårten eller Egon i vår omgivning. Den är lättläst och har ett härligt flyt. Perfekt att läsa när man ligger på stranden eller i hängmattan.