Mord i Falsterbo, #2

Fågelskådaren

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
Charmigt skruvad spänningsroman i vacker miljö på Falsterbonäset. Sommarens roligaste deckare, uppföljaren till Badhytten. Sagt om Badhytten: "Det råder stor brist på böcker i denna genre där man förenar mysdeckare à la Agatha Christie med humor." - Smålandsposten "Badhytten är en perfekt avkopplingsbok med en härlig sommarmiljö, en kriminalgåta, mycket humor, många olika personligheter och även en del romantik." - BTJ "Man blir varm i hjärtat. En härlig bok." - Sveriges Radio Tänk att fåglar och fågelskåderi kan väcka så motstridiga känslor på Falsterbonäset. Det är september och lugnt på Skanörs polisstation när en välbärgad fågelskådare hittas död på heden. Kort därefter inträffar ytterligare ett dödsfall och poliserna får fullt upp med att reda ut alla trassliga ledtrådar för att kunna lösa mordfallen. Fågelbingo, lerduveskytte, en dansk nudist, spirande kärlek och hyperaktiva pensionärer är bara en handfull av det vi får uppleva under två galna veckor på Falsterbonäset. I uppföljaren till succédebuten Badhytten får vi återigen möta Mårten, Lisa, Egon, Fredrik och de andra i Falsterbogänget. Fågelskådaren är andra delen i den skruvade kriminalkomediserien Mord i Falsterbo, som började med Badhytten, av författarduon Christina Olséni och Micke Hansen.
Andra boken i serien om mord i Falsterbo. Egon och Ragnar blir ofrivilligt inblandade i ett mord den här sommaren också. Roliga händelser avlöser varandra.
Fågelskådaren är en kriminalkomedi som deckarduon Christina Olséni och Micke Hansen har skrivit.

I boken fågelskådaren får vi följa samma pensionärsgäng som i den tidigare boken, Badhytten. Egon och Ragnar hamnar som vanligt i trubbel när de hittar en död fågelskådare. Vad ska de göra nu?

Det är en skruvad bok med roliga karaktärer. Det är även roligt att läsa om polisen Mårten som klantar till allt. Vad håller han på med?
Detta är bok #2 Mord i Falsterbo.
En rolig och samtidigt helt skruvad kriminalkomedi om karaktärerna Egon, Fredrik, Lisa och Mårten + några till.

Handlingen utspelar sig i Skåne och mest i Falsterbo och med underbara pensionärer som försöker lösa diverse mordfall och poliser som både är vänner och fiender.

Jag älskar dessa böcker då dom innehåller allt och lite till. Mordgåtor, kärlek, glädje och sorg och framförallt massor av härliga skratt!
Fågelskådaren är en lika härligt skruvad kriminalkomedi som första boken. Jag tycker denna bok var snäppet bättre än Badhytten. Egon och Ragnar är fortsatt två härliga karaktärer och Polis- Mårten har förmågan att ställa till det för sig. Humor mixat med spänning är precis vad som behövs i dessa tider.
En härlig och humoristisk bok. Den innehåller både skratt och sorg liksom spänning. Ibland kan man känna igen en del av karaktärerna för de har en viss förmåga att finnas med sina egenheter i varje samhälle. Boken är en perfekt bok att läsa för avkoppling.
Fågelskådaren är andra delen i serien Mord i Falsterbo, och tar vid ungefär där första boken, Badhytten, slutade. Vi får återigen följa Lisa, Mårten och Fredrik när de löser ännu ett mord, och även Egon, Ragnar och många andra karaktärer från bok ett är med här. Även i denna boken går det galet snett många gånger, även om man inte tänkt att det skulle göra det.

Jag gillar även här blandningen mellan att ett mord ska utredas, och att vi får följa en annan historia karaktärerna emellan. Sedan måste jag säga att jag verkligen älskar Fyrklövern, som de andra kallar Egon, Ragnar, Märta och Elisabeth. Att fyra pensionärer verkligen kan vara så pigga som de är kan man säkert ifrågasätta, men det finns något hos dem ändå som får mig att fastna för dem från första stunden. Sedan att det många gånger är två av dem som står för de mesta knasigheterna som händer, det tillför bara!

Författarna har verkligen lyckats otroligt bra med även denna andra bok. Så fort jag läst sista sidan och slagit igen boken, ville jag ha nästa del. Jag vet inte hur de gör det, men det är någonting som får mig att vilja fortsätta läsa om Falsterbo.
En mysdeckare rakt igenom som bjuder på härliga karaktärer och utspelar sig i en mysig miljö. Språket flyter på väldigt bra i boken och det är lätt att komma in i handlingen 🥰

Detta var enligt mig en väldigt mild deckare så är man inte ett stort fan av allt för mörka deckare kan jag starkt rekommendera er att läsa denna. För mig som ofta läser deckare var denna extremt mild.

De andra böckerna i serien finns också i min bokhylla och kommer absolut att läsas 🥰