Mord i Falsterbo, #5

Turisten

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
Humor och spänning möter varandra i den femte delen av deckarserien Mord i Falsterbo. En död man hittas i ett bagageutrymme på Skanör-Falsterbos årliga bilshow. Mårten Lind på Skanörpolisen blir tilldelad ärendet men allt kompliceras när kroppen försvinner och en ny kollega försöker ta över utredningen. Dessutom finns det tecken på att en viss kyrkoherde har något att dölja.
Egon och Ragnar ställer ut sin väns veteranbil på en bilutställning. Då hittar de en död man i bagaget. De vet inte alls hur han har hamnat där eller vem han är. Sedan försvinner kroppen och genast blir fallet svårare att lösa för Mårten, som är polis. Att Mårten dessutom får en ny kollega som vill ta över utredningen är inte till hans fördel.

En mysdeckare om pensionärer och mord i Falsterbo.
Vansinnigt rolig mysdeckare med Egon, Ragnar och Mårten och de andra. En död man hittas i en gammal bil från -57 som Egon ska ställa ut medan dom funderar på vad dom ska göra av den försvinner kroppen under natten och återfinns på en sandstrand på Näset i en solstol med solhatt och under ett parasoll... det är upptackten till ett antal händelser.
Jag bara älskar serien om Egon och Ragnar. Förvisso känns det som att alla delar påminner om varandra men eftersom jag bara är ute efter en lättsam och mysig halvdeckare eller feelgooddeckare så är denna serien perfekt! Kan varmt rekommendera serien.
Serien Mord i Falsterbo är den perfekta sommarläsningen. Älskar karaktärerna och den humor som författarna skriver med. Längtar redan till att nästa del ska komma ut!
I bakluckan på en prålig bil som ska ställas ut finner Egon ett lik. För att inte gå miste om att få ställa ut den fräsiga bilen stänger Egon snabbt bakluckan, han väljer att inte låtsas om den döde efter att han upptäckt kroppen. Sen försvinner kroppen spårlöst.

Dialogerna är många i den här boken, de tycks aldrig ta slut och jag tappar hela tiden bort mig i vem som säger vad och vem som är vem. Boken är rörig, den röda tråden i berättelsen försvinner och handlingen är långt ifrån verklighetstrogen. Strax förbi 130 sidor gav jag upp och fick bara konstatera att Turisten inte har de kvaliteter jag söker i en bok.
I denna härliga feelgood deckare får vi återse fyrklövern – Egon, Ragnar, Elisabeth och Märta. Det är dags för Skanör-Falsterbos årliga bilshow och Egon ska ställa ut en gammal bil åt en vän. Men i bakluckan hittar han och Ragnar ett lik, de ringer till Mårten Lind på Skanörspolisen som ber dem komma med bilen till honom dagen efter. När Egon och Ragnar öppnar bakluckan är liket borta. Mårten blir påtvingad en ny kollega som han tillsammans ska försöka lösa fallet med.
.
En humoristisk deckare med underbara karaktärer, en perfekt bok när man behöver en paus från vardagen och vill dyka in i något spännande och uppiggande.