Älvkorset

Bok av Jenny Töredal
Ella ärver ett gammalt, magiskt smycke, Älvkorset. Ett smycke som tillverkats för länge sedan, i en annan tid och värld än vår. Utan att veta vad som väntar henne dras Ella in i en kamp på liv och död - det goda mot det onda. Bara en kan segra, men vem?.
2 utgåvor
Välj utgåva
ÄlvkorsetSvenska - Pocket
ISBN: 9789187523397
ÄlvkorsetSvenska - E-bok
ISBN: 9789188769411
Det tog tid, väldigt lång tid att komma in i boken. Under flertal fällen ville jag bara lägga ifrån mig denna bok och läsa något bättre. Jag tyckte om själva historien men jag hade svårt att klicka med Ella då jag tyckte hon bara var jobbig och dryg. Jag hade även svårt med språket vilket jag tror är den stora boven till varför jag ville ge upp. Jag tyckte att språket kändes fel, det kändes för konstigt eller barnslig i vissa tillfällen. Det är synd för jag tycker verkligen själva historien kunde bli något väldigt speciellt, och det var endast därför jag lät bli att ge upp på boken. Visst blev det bättre efter lite mer än hälften hade gått, men jag känner mig fortfarande besviken.

Störde mig även lite på kärleken mellan Ella och Jorund. Den var för snabb, snabbare än snabbast. Ella var kär redan efter deras första möte och jag förstår verkligen inte varför. De har ingen kemi alls. Sedan hur kan hon vara så lugn med att bli kidnappad och förlora sina rättigheter bara för den som hon tydligen är förälskad är där. Visst hon fattar själv att vad hon tycker är fel men gör något åt det då! Hon ska vara en så stark kvinna men ger upp snabbt för ofta, det är bara massa tankar man får men hon vågar fasen inte göra något. Hon säger hela tiden att hon måste följa vad hon tror på men gör aldrig det. Hon ändrar vad hon känner bara för att göra en man glad, en man som inte riktigt kan visa sina så kallade känslor. Nej fy säger jag bara. Tror även författaren inte riktigt kan förklara varför de är tillsammans för jag vet inte hur många gånger man måste bli påmind att Ella älskar Jorund, ibland flera gånger per sida.

Kommer jag fortsätta med serien? Mjo jag kommer ge andra boken en chans, tror den kan bli bättre nu när man är insatt i denna värld. Men jag är verkligen inte såld på Ella och Jorunds kärlekshistoria. Ge mig mer action scener, ge mig mer fighting scener, ge mig mer scener där Ella FAKTISKT är en stark kvinna och står på sig, ge mig något annat än den här romansen.