Matildas sista vals

Matilda's Last Waltz
Bok av Tamara McKinley
Tre gripande familjekrönikor med starka och passionerade kvinnor. Skickligt skildrar Tamara McKinley Australiens vildmark där romanfigurerna spränger fram till häst över de oändliga vidderna och allt ångar av hetta under den romantiska stjärnhimlen. Matildas sista vals När Jennys man omkommer efterlämnar han en oväntad avskedsgåva - egendomen Churinga, en fårstation i den australiska vildmarken. Dit reser hon för att läka såren bland de oändliga vidderna med obarmhärtig sol, torka och regn. Atmosfären på Churinga är fylld av mörka underströmmar. Så hittar Jenny Matildas gamla dagböcker. Jakaranda visten gäller en av landets mest framgångsrika vinodlingar, Jakaranda. Arvingarna vill sälja och fördela arvet; Cordelia vill trygga företagets framtid. Den unga juristen Sophie kallas till sin mormor för att medla. Gamla, nästan glömda, historier plockas fram och berättas på nytt. Gamla, men inte glömda, förälskelser plågar och söndrar. Stormblomma Claire har lämnat livet på den australiensiska landsbygden för studier och karriär i Sydney. Hon utbildar sig till veterinär och ska just börja arbeta på en prestigefylld mottagning, då hennes moster Aurelia kallar hem henne till boskapsfarmen i norra Queensland.
Tamara McKinley överraskade mig som läsare. Jag trodde inte att hennes böcker om Australien och de livsöden som hon beskriver skulle vara något för mig men hon drog mig in och genom sina engagerade karaktärer så ville jag läsa mer. Matildas sista vals var den första av McKinley som jag läste och jag tyckte väldigt bra om den. Jag kan varmt rekommendera både boken och Tamara Mckinley som författare.
En riktig bladvändare! Plötsligt ärver hon en farm i Australien. Väl där hittar hon gamla dagböcker och plötsligt öppnar sig en släkthistoria som ingen annan. Läs!!
Detta var den första bok jag läste av Tamara Mckinley. Denna bok var gripande från början och lätt att komma in i handlingen. Handlar om två kvinnor så olika men ändå lika . Handlingen utspelar sej i australiska vildmarken såsom motgångar kärlek passion . Mycke bra bok.