Den moderna gentlemannen

Bok av Alexander Wiberg
  I handboken Den moderna gentlemannen får du tips, inspiration och råd om allt från smoking till basgarderob. Följ med in i en värld av kostymnörderi, stilsynder och skovård. Vad är en lapel chain och vilken är den enda slipsknuten du behöver kunna? Och vad håller egentligen i alla lägen - tassel loafers eller sneakers? Artisten Måns Zelmerlöw och stilexperten Alexander Wiberg ifrågasätter varandra, guidar och djupdyker i en analys av gentlemannamässig stil - och livsstil. Vad bör en modern gentleman hålla fast vid och vilka beteenden kan förkastas? Ta del av utökade vett och etikett-regler, få en fast hand att hålla i vid din egen whiskyprovning och hitta den för dig perfekta mingelstrategin. MÅNS OCH WIBERG blev efter första säsongen av tv-serien Chevaleresk nominerade av tittarna till tv-priset Kristallen som Årets bästa manliga programledare för porträtteringen av den moderna gentlemannen. Nu utvecklar de sina tankar vidare i bokform.  
5 utgåvor
Välj utgåva
Den moderna gentlemannenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176299807
Den moderna gentlemannenSvenska - E-bok
ISBN: 9789176299814
SIGNERAD Den moderna gentlemannenSvenska - Okänt
ISBN: 9780777772935
Den moderna gentlemannenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178351176
Den moderna gentlemannenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178355655
För ett tag sen anlände ett paket med ett spännande innehåll. Det var inget jag hade beställt eller näthandlat, så jag blev glatt överraskad. Alexander Wibergs och Måns Zelmerlöws bok Den moderna gentlemannen hade hittat hem till undertecknad. Lite oklart var det varifrån boken kom – till dess att jag efter flera veckor såg ordet ”Recensionsexemplar” stämplat på papperssidorna mellan pärmarna upptill.

Den här boken har visst sin grund i en TV-serie som jag helt har missat. Därför kan jag inte relatera till den. Men boken är alltså en sorts handbok för en modern man som vill föra sig med rätt så mycket stil. Författarna ger tips och råd och framför allt information om olika klädkoder, modeller på kavajer, skor etc samt vad som passar när och hur. En kan också säga att det är en vett och etikett-guide, bland annat kring mobiltelefoni och sociala medier. Samtidigt utbildas läsaren med bra illustrationer om hur en till exempel knyter en fluga och en slips, vad de olika delarna på en kavaj heter med mera. Det lite torra informativa varvas med citat av olika sorters gnabb mellan författarna. Det piggar upp och får mig att skratta till. Den senare häflten av boken, ungefär, behandlar allt från whisky och vin till resor, jakt och träning. Det blir ganska korta, men ändå lagom informativa kapitel.

Boken har ett/en snyggt, sobert och tilltalande yttre/form. Jag gillar ganska omedelbart att sitta och läsa i den en stund om kvällarna i min bästefåtölj. Innehållet är varierat, även om jag uppfattar en viss övervikt åt kläder och skor. Texterna är korta och boken är rikt illustrerad med såväl streckoriginal som fina foton. På de senare är författarna också modeller.

Det enda jag saknar är… en pappa att ge den till. För det här är en perfekt Fars dags-present till pappor i alla åldrar.

Mitt omdöme blir det högsta.