Jag

Me
Bok av Elton John och Alexis Petridis
"Jag lever och har levt ett liv utöver det vanliga, och jag skulle ärligt talat inte vilja ändra på något, inte ens bitarna jag ångrar, för jag är enormt glad över hur allting blev." Detta är Elton Johns egen livsteckning, historien om ett svindlande liv i och bortom rampljuset. Från de första årens familjedramer och artistdrömmar, genom en ungdom där svårigheter och sorger hållit jämna steg med framgången, fram till de senaste årens livsomvälvande händelser formas en av vår tids största stjärnor och nyskapare inför läsarens ögon. En intim skildring av vuxenblivande och inre kamp i en miljö där gränser ständigt sprängs.
Att Elton John är en spektakulär karaktär vet vi alla, men bakom den fascinerande ytan finns ett mörkt djup. John är otroligt ärlig och delar med sig av alla delar i hans liv som gör honom till den han är. Att få läsa hans historia är otroligt intressant, glädjefyllt och sorgligt. Bilderna som finns med i boken ger ett mycket känslofyllt intryck för berättelsen.

🚀

Man går från att gråta hejdlösa tårar, till att skratta för sig själv till att sitta med hakan i golvet. Elton skildrar sitt liv på ett komiskt och sorgligt vis, hur han gick ifrån att vara blyga Reginald Dwight till att bli den storslagne Elton John. Det handlar inte bara om droger, sex, relationer och kläder utan om musiken som har fängslat miljoner av människor.

🚀

Jag kan rekommendera den här till alla, oavsett om man tycker om Elton John eller inte. Absolut den bästa biografin jag har läst. Kan även rekommendera filmen ”Rocketman” som skildrar Eltons liv ✨🚀
Elton berättar i boken om sitt liv på ett mycket öppet och ärligt sätt.

Du får följa med från de första årens familjedramer och artistdrömmar, genom en ungdom där svårigheter och sorger hållit jämna steg med framgången, fram till de senaste årens livsomvälvande händelser formas en av vår tids största stjärnor och nyskapare inför läsarens ögon.

Du som läsare får i boken uppleva både sorg, glädje, pinsamheter m.m. berättade på ett mycket frispråkigt sätt av denna 72-åriga brittiska popsångare, pianist och kompositör.
Tyvärr tyckte jag att den här biografin var rörig .Att Elton är en levande legend behöver knappast nämnas.Jag blev besviken på boken och gav upp efter halva boken