Karma och Jonar, #1

Klipptrollen

Bok av Zelda Falköga
ETT STORSLAGET ÄVENTYR I EN FANTASTISK VÄRLD Glimeria har i tusen år varit ett sagolikt vackert land. Men sedan Stendraken landade i bergen har himlen förmörkats. Allt oftare kommer drakens klipptroll till landets gårdar för att stjäla magisk stjärnglöd som de tar till draken. De två modiga barnen Karma och Jonar hamnar plötsligt mitt i äventyret. Eftersom deras familjer vägrar att samarbeta får de tillsammans tänka ut en plan för att överlista drakens klipptroll. Klipptrollen är del 1 av 5 i serien om Karma och Jonar. Karma och Jonar handlar om det godas kamp mot det onda, om att våga och om att vara en bra vän. Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. Hon är en av mycket få personer som har varit i landet Glimeria, och som har hört om landets öde med egna öron.   För lärarhandledning eller digital pdf av boken för läsning i klassrum, vänligen kontakta Bookmark förlag.   "Betyg 5 av 5. Illustrationerna är av den största betydelse i denna berättelse och mangastilen är mycket expressiv. Den korta, kärnfulla texten ligger inne i bildsidan som är färgmättad från det skiraste till mörkaste svart, och varje uppslag ger en helgjuten läsupplevelse i såväl text som bild. Det här är en historia som med all säkerhet kommer att inspirera till fortsatt läsning." Bibliotekstjänst "En spännande bok för barn 6 9 år med helt fantastiska illustrationer! Längtar redan efter nästa bok och både min son och dotter tyckte den var jättebra. Betyg 5 av 5." Bokraden "Betyg 5 av 5. Så spännande tycker den 9-åriga bonusdottern. Helst skulle vi ha läst boken i ett svep om hon hade fått välja." Bokdjungeln "Jag läser den just nu som högläsningsbok i min förskoleklass. Barnen fullkomligen älskar den och längtar tills nästa dag när det är dags för högläsningen. Vi rekommenderar den och ger den betyg 5 av 5." I huvudet på Malin "Jag som förälder är väldigt glad att äntligen ha hittat en så bra bok som fångat barnens intresse samtidigt som den lyfter viktiga ämnen om bland annat vänskap och självkänsla." Katrinealiving    
En bok som handlar om vänskap över gränserna; ett spännande äventyr innehållande Fantastiska varelser och magiska illustrationer!

Det här är de nyvunna vännerna Karma och Jonars första äventyr; men fler har kommit efter det; jag kommer definitivt läsa flera av deras äventyr!

Vi får träffa Karma som är elva år och bor med sina föräldrar; Luna och Askar tillsammans med en massa syskon. Vi träffar också Jonar som bor med sin föräldrar Rakel och Herkus. Hans familj består också av kinten Gala och enhörningen Remus.

Men sedan generationer tillbaka är deras familjer bittra fiende med varandra och inget; absolut inget (inte ens de gemensamma fienderna Klipptrollen) får dem att ändra sina bittra känslor gentemot varandra.

Barnen är dock modigare än sina föräldrar och tar upp kampen mot sina gemensamma fiender; men frågan är hur det kommer gå? Kommer vänskapen räcka i slutändan?

Ett spännande äventyr, med karaktärer att tycka om, magiska varelser som fascinerar och en magisk värld jag vill läsa mer om!
Så bra bok. Min pojke på 8 år fullkomligen älskar denna bok och även uppföljarna. Det här spänning, fantasi och vänskap. Karma och Jonar som egentligen inte borde umgås har räddat varandra och nu behöver de även rädda sina respektive byar. Enhörningar och katter som skiftar färg. O elaka klipptroll- spännande.
O vem är Zelda Falköga????
❥ Recension

Läsålder 6-9. Del 1.

Det jag gillar allra mest med den här bokserien är de HELT FANTASTISKA illustrationerna! Varenda sida i boken är fylld av både bilder och text och det gör verkligen boken levande på ett annat sätt.

Berättelsen är spännande och min dotter höll andan i slutet av varje kapitel och bönade om att jag skulle läsa ett till. Det är ett rätt bra betyg skulle jag säga! Karma och Jonar som karaktärer är fint framtagna och jag gillar att de står upp för varandra, sin vänskap och det de tycker är rätt.

En kul detalj är att de olika varelserna i boken får egna faktasidor med information om dem! Min dotter, 6 år, älskar boken och jag som vuxen tycker också om den. Dock tycker jag att den är lite för kort, allt blir lite för påskyndat, hade gärna sett att det var en längre berättelse med mer djup.

Stort plus för jämn könsfördelning med normbrytande karaktärsdrag. Hoppas på fler etniciteter och kroppsformer i kommande böcker!