Skuggan i vattnet

Bok av Inger Frimansson
Stockholm 2004 Justine Dalvik drömmer mardrömmar om hur Berits kropp flyter upp till ytan i Mälarens mörka vatten. Det är bara hon som vet vad som hände den forna klasskamraten och plågoanden, men allt fler har börjat intressera sig för det gamla stenhuset där Justine bor med sin stora svarta fågel. En av dem är en envis och våldsbenägen polis, en annan är sonen till Nathan, mannen som försvann i djungeln och aldrig hittades. Vad var det egentligen som hände den gången? Justine känner hur snaran runt hennes hals långsamt dras åt. Skuggan i vattnet är andra fristående boken om Justine Dalvik. Den har utsetts till Bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin: "Boken är en djupt inkännande människoskildring som med små medel bygger upp en smygande spänning." *** Inger Frimansson har gett ut över 40 böcker och är översatt till 16 språk. Hon är en av Sveriges mest älskade och prisbelönta författare och har beskrivits som en mästare på att bygga upp en krypande spänning.
Kan man leva ett normalt liv ? Efter man dödat flera människor? JUSTINE DALVIK GÖR SITT BÄSTA FÖR ATT LÄGGA ALLT BAKOM SEJ. ÅRET ÄR 2004 SEX ÅR HAR GÅTT LIVET HAR TAGIT EN LUGN VÄNDNING. TVÅ MÄNNISKOR ÄR FORTFARANDE BORTA. BERIT SOM VAR ETT PLÅGOANDE OCH NATHAN SOM VAR JUSTINES ÄLSKARE FÖR LÄNGESEN FÖRSVANN I DJUNGELN . I MARDRÖMMARNA SER HON BERITHS KROPP FLYTA UPP I MÄLARENS VATTEN. MYCKE SPÄNNANDE LÄSNING. Vissa delar kan va lite röriga och tråkiga i boken.
Första gången jag läser en bok av denna författare. Griper tag i mig på en gång. Lite mystik och lite deckaraktig samtidigt som lite romantiskt.
Handlar om kvinnor som känt varandra sen barndomen och hur de sen möts igen på lite annorlunda omständigheter.
Som deckare är den ganska så snäll i sitt berättande, lite lagom dramatisk.
Kan rekommendera de som vill börja läsa deckare.
Mycket bra. Kommer läsa fler av Inger Frimansson.