Uncanny Valley

Bok av Anna Wiener
Wieners slutgiltiga utgång från nystartade företag i Silicon Valley har resulterat i denna häpnadsväckande memoar. En extremt begåvad författare och kulturkritiker delar med sig av de allra mörkaste hemligheterna som gömmer sig bakom techföretagens högsta höns. Denna memoar som fått enorma lovord av omvärlden är både ögonöppnande och skrämmande på samma gång.
Chansen är stor att du känner någon som har uttryckt oro över dagens teknik. Det kan ha varit någon som lämnat Facebook eller nedgraderat sig ifrån en iPhone. I Uncanny Valley: A Memoir uttrycks samma oro av en tidigare Silicon Valley anställd.

Anna Wiener, nu författare på The New Yorker, delar med sig av sina ångestfyllda upplevelser som anställd på flera nystartade techföretag under teknikens allra hetaste tid. Hennes chefer var unga män som var trötta av att driva företag på riskkapital, ivriga att bryta upp trender och normer. De anställda uppmuntrades att hellre be om förlåtelse än om tillåtelse, att optimera till varje pris och inte oroa sig över att behandla någon oetiskt.