Roxy

Bok av Alice Dadgostar
Varför räcker det inte med att bara bli kär? Eller inte ens det, att hitta någon skulle räcka. Roxy drömmer om att hitta kärleken, men med alla killar hon träffar blir det bara fel. Allt från att de inte kan sluta prata om sina ex till att vissa till och med är porrmissbrukare. Hon gillar Josef, men deras relation blir ständigt blockerad av hans diagnoser.
2 utgåvor
Välj utgåva
RoxySvenska - Inbunden
ISBN: 9789100180126
RoxySvenska - E-bok
ISBN: 9789100180133
Roxy är 20-nånting, bor i Malmö och går skrivarlinjen. Hon och hennes kompisgäng hattar runt på olika barer, träffar knepiga snubbar och pratar såväl om stora samhällsproblem som halvkändisars instagramflöde. Boken är lättläst, rätt rolig och skriven på ett rappt sätt. Jag påminns ibland om Maria Maunsbach och Sofia Rönnow Pessah. På grund av alla populärkulturella referenser finns en risk att den här boken kommer vara inaktuell rätt snart så om du är peppad på att läsa boken - gör det nu.
.
Jag tänker mig att boken säger en del om unga vuxnas liv där sociala medier utgör en viktig del som innebär både möjligheter och risker. Dessutom säger den nog en del om samtida relationer och dejtingkultur. Roxy ”svimmar av tristess” när ett potentiellt ragg frågar om tips på podcasts. Detta ser jag som ett exempel på vilka orimliga krav som ibland verkar finnas i jakten på en partner. Jag tycker att boken har potential och glimmar till i Roxys relation till sina föräldrar men tyvärr tycker jag att det känns som att något saknas. Jag hade velat ha mer ramar kring boken och ett tydligare slut.