William Johnson, #2

Allt som är rätt och rent

Bok av Michaela Winglycke
Tre barnfamiljer ska fira jul tillsammans, snön ligger djup över Vimmerby och familjerna har kännt varandra länge. Det låter som en idyllisk historia som rymmer kärlek, vänskap, välbärgade hem och mycket pengar. Men, det är inte bara snön som är djup, det ligger mycket under ytan här. Den här boken är en spänningsroman i sitt esse och relationerna mellan karaktärerna är det centrala i berättelsen.
Tvillingarna Gabrielle och Tobias lever båda bra liv. De har ett företag tillsammans, bor grannar och verkar nöjda med livet. Vad är det för hemligheter de gömmer. Polisen William och hans kollega utreder det hela samtidigt som de även har privata problem.
Boken började lite långsamt (öka inläsningstempot så blir det bra), men allt eftersom handlingen går så blir den mer och mer spännande. Jag har kommit på mig själv att längta efter att gå ut på barnvagnspromenaderna för att jag så gärna velat lyssna på boken.
Handlingen tar en rejäl twist som jag inte hade väntat mig och det gör boken så himla bra. Verkligen en bra ljudbok!
Boken bjuder på förbjudna relationer, avslöjanden som får en att haja till och återigen får vi här följa polisinspektör Williams liv både på arbetet och privat. Jag hoppas det kommer fler böcker i serien.