Fallen ängel

Hush, Hush
Bok av Becca Fitzpatrick
Precis som Bella i Twilight dras till Edward, faller Nora handlöst för den mystiske Patch. Och plötsligt befinner hon sig i en uråldrig kamp mellan de odödliga. För att pojken hon älskar ska få sina vingar tillbaka måste Nora offra sig själv. Men kommer han att tillåta det? Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande. Men efter en rad obehagliga händelser, vet Nora inte längre vem hon kan lita på. Patch dyker upp överallt i hennes liv, och verkar dessutom veta mer om henne än till och med hennes närmaste vänner gör. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly... Fallen ängel är en mörk och romantisk berättelse som centreras kring konflikten mellan de odödliga. Becca Fitzpatrick har flyttat mytologin om de fallna änglarna från gamla bibliska referenser till våra dagar.
Ännu en bok om förbjuden romantik. Nora känns lite som Bella, som faller för Edward. Dock ger Patch betydligt mer "bad boy" vibbar än Edward.
Att läsa Hush Hush var som att åka berg-och dalbana, historien rör sig i snabb takt och innan du vet ordet av det, är det över.
Nora är en utmärkt huvudperson. Som Patch beskriver henne är hon attraktiv, intelligent och sårbar. Hennes känslor fångas och porträtteras perfekt. Patch är en mycket spännande kille och en det blir mer spännande och mysteriskt när han är ovillig att prata om sitt förflutna. Även om han ibland kan vara provocerande - och flirtig, är han väldigt attraktiv och har den här "goda" sidan. Trots att Nora känner sig obekväm med Patch dras hon till honom. Hennes bästa vän, Vee, är älskvärd men förolämpa henne inte för hon kan vara ganska vass! Det finns en del mot slutet när allt verkade så surrealistiskt, jag ville att Nora skulle springa och krama Patch. Jag kan nästan känna Noras smärta och när hon ifrågasätter hennes förnuft blev jag ganska känslomässig. Delvis romantik och delvis mysterium, Hush Hush kommer att tilltala både unga vuxna såväl som vuxna.
Hush Hush är en fantastisk, spektakulär, extraordinär bok i sig, och allt slingrar sig snyggt i slutet.