Twilight (bokserie), #1

Om jag kunde drömma

Twilight
Bok av Stephenie Meyer
Bella flyttar till småstaden Forks och får nya vänner. Men vem är Edward Cullen, killen som verkar undvika henne till varje pris? Hon pusslar ihop ledtrådarna och inser att han är vampyr, vilket inte hindrar henne från att bli kär i honom. Känslorna är besvarade och de blir tillsammans, men en annan vampyr vill döda henne.
Boken handlar om Bella som är en tonårstjej som förälskar sig i vampyren Edward. Det är en vacker kärlekssaga och helt omöjlig att lägga ifrån sig så fort man börjar läsa!
Jag älskar twilight! En bok serie som har allt! Kärlek, triangeldrama, övernaturligheter, samt spänning.
Spännande bok om Isabella Swan som flyttar till sin pappa i Forks där hon sedan träffar en vampyr som hon blir kär i. Boken var svår att lägga ifrån sig och jag ser framemot att läsa resten av böckerna!
När man har börjat läsa den så kan man inte sluta. Dramatik, romans.
Detaljerade beskrivningar.
När boken är slut så vill man veta vad som händer sen. Glädjen med det är att det finns fler böcker i denna bokserien.
Den första boken om Twilight handlar om Isabella Swan som till sin pappa i den lilla staden Forks, Washington. Där träffar hon, och blir kär i, en vampyr. Och dessutom kommer en varulv i vägen för deras relation.

Bokserien är spännande men Bella är en ganska passiv karaktär, inte direkt en feministisk bok..
Jättebra bok om man gillar fantasy eller romantik. Perfekt för någon i tonåren som gillar vampyrböcker
Boken Bella Swan som träffar vampyren Edward i den lilla regniga staden. Båda drags till varandra och vi får följa dem.
Boken handlar om Bella som bestämmer sig för att bo hos sin pappa ett tag.

Bra bok och första i en serie
Första gången jag läste den här boken var för ca 12 år sen. Nu har jag läst den..vet faktiskt inte hur många gånger. Slutar aldrig att förälska mig i den på nytt varje gång.
Den är, som det står på baksidan, helt beroendeframkallande. Mer än så tänker jag inte skriva, kan bara varmt rekomendera den här underbara boken. Ett tips är att först se filmen, sen läsa alla böcker för att sen se resten av filmerna. För böckerna är så så mycket mer.
När jag läste boken/böckerna så var de helt okända för de flesta och jag älskade den. Jag ville ha den där kärleken som fanns mellan Bella och Edward och jag ville aldrig boken skulle ta slut.
Denna första del är min absoluta favorit av de alla.
Vem känner inte till historien om Bella och vampyren Edward? Men när boken först kom ut på svenska var den rätt okänd här och själv blev jag lycklig över att äntligen ha hittat en sådan roman jag själv skulle älskat som tonåring. För ja, här finns massor att kritisera, men i grund och botten är det en sådan där enkel kärlekshistoria man önskar fanns i verkligheten. Där inget kan skilja en åt, där känslorna är så starka och där man alltid, alltid blir räddad från världens ondska. För det ska gudarna veta att det finns mycket att vara rädd för som ung tjej i dag. Eller som människa, för den delen. Vi lever i en orolig tid och då är det skönt med tydliga berättelser.
Om jag kunde drömma, eller Twilight som den också kallas, handlar om Isabella Swan som flyttar från Arizona för att flytta in med sin pappa i den lilla staden Forks, Washington. Hon förväntar sig inte att gilla det. Förutom att det är en liten stad skall hon dessutom börja i en ny skola, men nya elever mitt i terminen.

Bella träffar några vänner första dagen, men de håller inte hennes uppmärksamhet. Däremot ser Bella en pojke i matsalen som sitter tillsammans med sina syskon, och det är Edward som fångar hennes uppmärksamhet. Edward är omänskligt vacker, men trots detta är han och hans syskon ändå inte accepterade av resten av studenterna i skolan. När de träffas för första gången verkar det som att Edward inte kan stå ut med att vara i närheten av henne. Men efter några dagar börjar de sakta men säkert prata med varandra och bli vänner. Bella faller hopplöst för honom men inser att det är någon märkligt med hela Cullen-familjen.

Efter en utflykt till stranden där hon träffar på en gammal ungdomskompis, Jacob, får hon höra om legenden "de kalla". Legenden berättar om en grupp som lever på blod men har lovat att inte jaga människor. Bella fortsätter göra research och kommer fram till att Edward inte är mänsklig, han är vampyr.

Vad jag tycker om boken
Jag hade hört väldigt mycket om Twilight-serien men aldrig läst någon bok eller sett filmerna. Därför bestämde jag mig för att läsa den första boken en dag. Jag förstår varför vissa har fastnat för karaktärerna och själva handlingen är en typisk tonåringsförälskelse korsat med vampyrer.

Eftersom jag själv brukar skriva lite på fritiden hade jag svårt för en del kapitel i boken. Jag tycker det går för snabbt, Bella faller för Edward nästan på direkten, vilket jag tycker låter overkligt. Det gjorde att jag funderade på vad jag skulle vilja ändra på ifall jag kunde skriva om berättelsen.

Trots allt detta är det en relativt bra bok. Efter att jag läst den svenska översättningen valde jag även att läsa den engelska versionen av boken. Många gånger tycker jag att böcker som är översatt från andra språk ofta saknar något. Så var det även med denna. Min åsikt är att den engelska versionen av boken var mycket bättre och om jag väljer att läsa uppföljarna någon dag kommer jag välja de engelska böckerna. Även fast jag inte ger boken det allra högsta betyget kan jag se vad som gjort den så populär.