Twilight (bokserie), #2

När jag hör din röst

New Moon
Bok av Stephenie Meyer
I När jag hör din röst får vi följa med på Bellas 18-årsdag som inte går som de hade tänkt sig. Vad gör man när man skär upp sitt finger på ett papper i ett hus fullt med vampyrer? Uppföljaren av Om Jag kunde drömma låter oss följa med utvecklingen av Bella och Edwards förhållande.
Vampyrer Varulvar i en erotisk romantisk lätt spännande bok. Förutsägbar men underhållande och vänder sig till vuxna läsare. Jag personligen kommer inte att läsa fortsättningen men den ingår i en serie med fristående böcker.
Fortsättningen på om jag kunde andas, man får en djupare inblick i Edwards familj medan man i första boken mest fick följa Bella.
Fortsättningen om Bella och vampyren Edward. Edward har lämnat Bella i ett försök att inte utsätta henne för fara. Bella hamnar i en depression och då får varulven Jacob en allt större plats i Bellas liv. Svår att lägga ifrån sig!
Min favorit i denna romantiska serie med vampyrer och varulvar. Underhållande för den som inte vill ha realism och långsamt berättat men upplösningen är explosivt spännande och upptrappningen mysig och romantisk.
När jag hör din röst är fortsättningen på ungdomsromanen Om jag kunde drömma av Stephanie Meyer. Det rekommenderas dock starkt att man läser den första boken i serien innan denna för att förstå handlingen, den första delen beskriver nämligen hur förhållandet mellan en tonårstjej och en vampyr börjar. När jag hör din röst handlar precis som den första boken om Bella Swan och Edward Cullen, en vanlig tonårstjej och den vackra vampyren som mot alla odds fallit för varandra. Den här boken börjar med att Bella fyller år, hon blir 18 vilket känns jobbigt eftersom hon inte vill bli äldre än Edward som för alltid kommer vara 17 år. På grund av detta vill hon inte fira sin födelsedag, men Alice, Edward syster, lyssnar inte och anordnar en liten fest för henne. En fest där Bella lyckas skära sitt finger på presentpapperet, i ett hus där alla andra personer är vampyrer. Det är nästan omöjligt att berätta mer om handlingen utan att avslöja några spoilers.

Stephanie Meyer skriver på ett sätt som verkligen håller fast en läsare. Trots att det är en ungdomsroman i första hand är det inte konstigt att även vuxna har fastnat för berättelsen. Boken är, precis som den första i serien, skriven ur Bellas perspektiv, vilket gör att man verkligen lever in sig in i hennes känslor och tankar. Boken har dessutom en väldigt bra blandning av känslor, allt från kärlek och sorg till spänning och saknad. När man väl börjat läsa är det nästan omöjligt att sluta, och efter bokens slut vill man börja på nästa del i serien på direkten.

Till skillnad från andra bokserier tycker jag att den här visar hur en riktig serie ska vara. När jag hör din röst är verkligen fortsättningen på den första delen.