The Mortal Instruments, #1

Stad av skuggor

City of Bones
Bok av Cassandra Clare
Clary Flay besöker en klubb tillsammans med sin vän, där får hon se något ingen annan verkar se. Det är bara början på alla hemligheter som är på väg att avslöjas. Hennes mamma försvinner och hon träffar Jace som leder henne till en helt ny värld som alltid har funnits i skuggorna.
En bok som varit helt Omöjlig att lägga ifrån sig; Väldigt spännande! Jag Längtar efter att få läsa fortsättningen!

Vi får träffa Clary Fray som visar sig vara något helt annat än en vanlig tonåring. Det visar också att två av dem som stått henne närmast har svikit henne genom att inte berätta och dessutom undanhålla Vem eller jag kanske ska säga Vad hon egentligen är... Men när både dessa två försvinner spårlöst får hon söka svaren själv; detta visar sig inte bli det lättaste då Allt och Alla är nya för henne och hon vet inte vem hon kan lita på. Hennes bästa vän står troget kvar vid hennes sida men det visar sig att även han har undanhållit saker för henne...

Clarys liv är helt och upp och ner; samtidigt som det gör henne skräckslagen så är det något med det nya livet som lockar; den nya rollern är något som hon saknat i hela sitt liv men aldrig vetat om...

Det här är sann läsglädje! Haft Så svårt att vara disciplinerad och inte bara läsa, läsa och läsa!
Clares värld är stor och underbar. Varje kapitel innehåller en ny intressant vändning. Den här boken, och serien, är bra för läsare som vill bli överraskade på ett positivt och trevligt sätt.
Det här är den första boken i serien Mortal Instruments av Cassandra Clare. Trots att jag inte hade jättehöga förväntningar när jag först plockade upp boken blev jag glatt överraskad. Redan från första sidan fastnade jag i handlingen och hade sedan svårt att lägga ifrån mig boken.

Andra böcker kräver ofta att man läser några sidor för att fastna i handlingen. Stad i skuggor gjorde mig intresserad redan från första sidan. Man får följa med Clary Flay, huvudkaraktären, som bor tillsammans med sin mamma. När hon besöker en klubb tillsammans med sin bästa vän ser hon någonting som ingen annan verkar se. Detta får hennes värld att förändras helt. Hemligheter avslöjas och Clary lär sig mer om en helt ny värld som befinner sig i skuggorna.

Även fast handlingen är väldigt spännande var det huvudkaraktärerna som fick mig att älska denna boken. Det var tack vara Jace, en av skuggjägarna, som har en rätt kaxig attityd och bjuder på intressanta samtal. Boken bjuder också på häftiga slagsmål, tuffa kläder och tatueringar vilket ökade spänningen en hel del. Onaturliga varelser som vampyrer, fallna änglar, varulvar och älvor är endast början på allt man får lära sig mer om. Författaren har dessutom inspirerats av den grekiska mytologin en del vilket man även får lära sig lite om. Kort sagt är Stad av skuggor en bok för alla som älskar fantasi, äventyr med tuffa karaktärer och roliga kommentarer.