The Mortal Instruments, #4

De fallna änglarnas stad

City of Fallen Angels
Bok av Cassandra Clare
Nu ska vi ta oss tillbaka in i The Mortal Instruments-världen och den mörka sidan av New York där skuggjägare, vampyrer och demonerna rör sig nattetid. Clary Fray är tillbaka i New York nu när kriget är slut och allting verkar vara som det brukar, det är nu äntligen fred.
"Fallna änglars stad" är även den en bladvändare som övriga böcker i serien! Spännande, läskigt obehaglig men samtidigt alldeles underbar!

Detta är den fjärde boken i serien "The Mortal Instruments Shadowhunters".

I den här boken får vi stifta närmare bekantskap med dagljusaren Simon; Clarys lite mer ovanliga killkompis. Han har det allt annat än lätt mycket på grund av Clary själv; även om han aldrig skulle skylla något av allt som händer honom på henne. Vi får även träffa på en ny bekantskap i och med Simons nya lägenhetskompis Kyle.

Clary och Jace har det inte heller så lätt; Jace har det något värre i och med händelsen i föregående bok. Det stundade bröllopet mellan mamma Joyce och Luke närmare sig alltmer. Men oron som Clary känner för känslorna mellan hennes mamma och Jace får henne att känna sig osäker och orolig.

Magnus och Alec har även dem det kämpigt med förhållandet. Att ha ett förhållande med en som är 18 när man själv är 800 år gör ens historia och erfarenheter något mer massiv och problematisk visar det sig... Samtidigt dyker det upp någon som sätter käppar i hjulet för de lyckliga tu...

Men den stora frågan är vem det är som har ihjäl de skuggjägare som hittas mördade på New Yorks gator. Men inte bara vem utan varför?

En bladvändare som gör att det är Väldigt svårt att göra något annat än att just läsa!

Ser framemot nästa bok som redan finns i min bokhylla och bara väntar på att få bli läst!