The Mortal Instruments, #3

Stad av glas

City of Glass
Bok av Cassandra Clare
Clary behöver hjälp med att rädda sin mamma. Men för att få den hjälpen hon behöver måste hon först ta sig till Idris, till Glasstaden. Problemet med detta är att alla som inte har en inbjudan är förbjudna att bege sig in i staden. Alla som försöker straffas med döden.
Tredje delen av en serie som enbart levererar bladvändare! Spännande, bitvis otäck men alldeles, alldeles UNDERBAR!

Den tredje delen av "The Mortel instruments"; "Stad av glas" är inget undantag från de två första delarna; "Stad av skuggor" och "Stad av aska" en bladvändare! 

Jag är helt fast när det kommer till det persongalleriet; Jace, Clary, Simon, Alec, Magnus, Isabel och Luke m.fl. Favoriterna är Malec!

I den här boken får vi följa med till Skuggjägarnas land Idris och staden Alicante; den så kallade Glasstaden. Tornen runt Alicante som håller demorna borta börjar svikta och skuggjägarnas älskade Glasstad attackeras mitt under ett viktigt rådslag.

Men tragedin drabbar också våra huvudpersoner på allra värsta sätt... Men för andra så finns det ljusglimtar i den allt mörkare världen som finns runt världens skuggjägare. Den stora frågan vi alla ställer oss kommer Glasstaden falla och tas över av den värsta skuggjägaren i modern tid?

Ska bli Så spännande att läsa fjärde delen "Fallna änglars stad"!
Stad av glas är den tredje boken i serien Mortal Instruments. I den här delen får man fortsätta följa Clary, huvudpersonen, Jace och resten av gänget. I boken händer det saker hela tiden vilket gör att man lätt kan fortsätta läsa flera kapitel utan att tappa intresset. Men samtidigt får man veta lite mer om karaktärerna. Det är alltså inte händelse efter händelse hela tiden. Trots att de två tidigare böckerna berättade en hel del tycker jag att det här är den bästa i serien hittills.

Det jag gillade bäst med den här boken är att den bjöd på en bra blandning med känslor. Ena stunden sitter man helspänd medan andra stunden småskrattar från en kommentar från någon av karaktärerna.