The Mortal Instruments, #2

Stad av aska

City of Ashes
Bok av Cassandra Clare
Efter allt som hände i första delen av serien önskar Clary att allt kunde bli som vanligt. Hon håller sig borta från Jace och skuggjägarvärlden. Men efter att en massa konstiga saker börjar hända än en gång inser hon att det är omöjligt att hålla sig borta från världen hon egentligen tillhör i.
Detta är en väldigt spännande bok den skulle vara väldigt rolig och bra att läsa för de som gillar romantik och de övernaturliga jag gillar att den inte är så klyschig utan att den överträffar ens förväntningar.
Spännande, omtumlande och hundratio procent beroendeframkallande!

Det här är andra boken av sex; resterande delar är:
(3) ”Stad av glas”
(4) ”Fallna änglars stad”
(5) ”Förlorade själars stad”
(6) ”Himmelska eldens stad”

Det är inte enkelt att vara Clary eller Jace eller någon av det övriga gänget av skuggjägare eller deras närmaste som vi möter längst med böckernas gång. Oönskat syskonskap, föräldrar vars närvaro hade önskats vara lite mer åt andra hållet; kärlek som inte får synas men finns där än då trots förnekelse… Vänskap som från utsidan är densamma; men som är väldigt långt ifrån den ursprungliga vänskapen i alla fall om man frågan den ena parten…

Lättbegripligt? Nä trodde väl inte det heller; men det här är en bok som innehåller 493 sidor; men läsningen går i ett rasande tempo för att den är så spännande; samtidigt som man måste pausa med insikten om att: ”Läste jag precis det där”? eller ”Vad var det som hände?”. I ärlighetens så får man oftast fler frågor än svar… Men det gör Absolut ingenting!

Det finns karaktärer som berör och som retar gallfeber på mig som läsare; de finns dem som gör mig heligt förbannad och det finns dem som man endast känner sympatier och bryr sig om.

Tror inte jag känt så här för någon annan serie; möjligtvis för Harry Potter.
Stad av aska är den andra boken i Mortal Instruments-serien. Precis som första delen fastnar man i denna boken relativt snabbt. För att man ska förstå handlingen är det dock rekommenderat att man har läst den första boken. Stad av aska är en bok full med fantasyäventyr och oväntade händelser som gör det svårt att lägga ifrån sig boken när man väl börjat läsa.

Efter att Clary försökt hålla sig borta från den nya världen, som hon upptäckte i första boken, inser hon att det är omöjligt. Det sker en del underliga händelser som gör att Clary inser att den nya världen är var hon egentligen tillhör.

Har man läst första boken och tyckte om den kommer man garanterat att älska denna boken också.