The Mortal Instruments, #6

Himmelska eldens stad

City of Heavenly Fire
Bok av Cassandra Clare
Himmelska eldens stad är den sjätte delen i Cassandra Clares succéserie om skuggjägarna. I boken blir skuggjägarna utsatta för våldsamma attacker över hela världen och tvingas därför fly för sina liv. För att överleva inser de att de måste försöka ta sig in i demonernas rike men resan dit är allt annat än lätt.
Spännande, obehaglig, magisk och alldeles, Alldeles underbar! En bok och en serie som jag Varmt kan rekommendera!

I den här boken får vi följa med våra huvudkaraktärer för den sista striden; att förgöra Jonathan/Sebastian Morgenstern för alltid och få frid och fred igen mellan skuggjägare och olika nedomvärldare (det fagra folket, vampyrer, varulvar och trollkarlar). Men det är en lång väg att vandra (bokstavligen) och det är inte bara Jonathan/Sebastian de måste hitta utan även en kärlek, en far och en mor för att lyckas med sitt uppdrag...

Boken går i ett rasande tempo och det känns som jag får bromsa in för att jag inte vill att denna Fantastiska saga ska ta slut; men den gör den och det känns verkligen i hjärtat... Är så tacksam att Cassandra Clare fortsätter att berätta om skuggjägarna och deras värld!