The Mortal Instruments, #5

Förlorade själars stad

City of Lost Souls
Bok av Cassandra Clare
Jace är fri från demonen Liliths magi och Sebastian är död. Det är i alla fall vad Clary och de andra skuggjägarna tror, men plötsligt är både Sebastians kropp och Jace spårlöst försvunna ... Trots stora sökinsatser lyckas Skuggjägarna inte hitta dem och Clary är utom sig av oro. När Jace slutligen söker upp henne förstår hon att något är väldigt, väldigt fel - Jace och Sebastian är bundna till varandra. Sebastian hotar att ödelägga världen, men om han dör kommer även Jace att dö. Clary måste göra något och snart spelar hon ett högt spel med både sitt eget och Jaces liv som insats. Hon skulle göra allt för Jace, men kan hon fortfarande lita på honom? Eller är han förlorad för alltid?
Trots sina nästan 600 sidor så försvinner den här boken i ett nafs! Otroligt Spännande med karaktärer som berör medan andra skrämmer en rejält. Rekommenderas varmt!

Det här är den näst sista boken i serien "The mortal instrument" och jag sörjer redan..

Att slutet börja närma sig märks; alla lösa trådar börjar knytas samman samt att hastighet har ökat avsevärd; mycket ska hinnas med! Men det gör inget; för boken är så otroligt spännande trots att den innehåller en hel del karaktärer så är det lätt att hålla reda på vem som är vem.

Jace är försvunnen och så är även Jonathan Morgenstern/Sebastian Verlac; ingen vet vad de tagit vägen. Hans vänner börja leta efter honom och tillsammans lyckas de hitta honom men frågan är om det verkligen är han? Han ser ut som Jace men uppför sig inte som honom. Trots det väljer Clary att följa med dem för att se vad de egentligen håller på med. Men frågan är om hon kommer råka illa ut då situationen är betydligt allvarliga än vad hon någonsin skulle kunnat anat...

En bokserie som jag sent kommer glömma om någonsin!