Dilemmat

The Dilemma
Bok av B. A. Paris
Hur långt skulle du gå för att ge någon du älskar ett par sista timmars lycka? Det är Livias födelsedag, och hon har sitt livs stora fest för att kompensera för det bröllop hon inte fick. Alla hon älskar kommer att vara där utom hennes dotter Marnie, som pluggar utomlands. Men trots att Livia älskar Marnie är hon i hemlighet glad att dottern inte kommer till festen. Det är något hon måste berätta för sin man Adam om Marnie, men hon väntar tills festen är över så att de kan få den här sista lyckliga stunden. Adam vill att allt ska vara perfekt för Livias skull, så han har i hemlighet ordnat så att Marnie kan komma hem och överraska henne på födelsedagen. Under dagen får han en fasansfull nyhet. Han måste berätta för Livia, för hur ska han kunna låta festen äga rum med tanke på det han vet? Men Livia är så lycklig och så upprymd och snart ska gästerna komma. Enastående thriller i Hitchcocks anda Publishers Weekly En ny och beroendeframkallande stämma inom spänningslitteraturen Sophie Hannah En berättelse om mörka hemligheter, med mysterier och spänning som byggs upp till ett fantastiskt oväntat slut. Jag slukade den jag kunde inte vända blad fort nog Mel Sherratt Utmanar våra förväntningar på hela genren psykologisk thriller The Guardian Smart, vanebildande och oväntad, jag kunde inte sova förrän jag hade fått veta sanningen Vändningarna golvade mig! Fullständigt fängslande från början till slut Claire Douglas B. A. Paris är författare till de internationella bästsäljarna Bakom stängda dörrar, Sammanbrott och Ta mig tillbaka. Hennes böcker har snart sålt i 1,5 miljoner exemplar enbart i Storbritannien, och hon ligger på New York Times bästsäljarlistor liksom på Amazons och iBooks. Hennes böcker har sålt i 38 länder runtom i världen. Efter att i många år ha bott i Frankrike har hon nyligen flyttat hem till England. Hon har fem döttrar.    
Många oväntade händelser, familjer som splittras inombords men behåller ytan...
Så oväntad känslosam med ett djup utöver det vanliga.
Livet!
Jag har läst alla böcker som översatts till svenska av författaren innan och gillar det psykologiska och oväntade med hennes böcker. I Dilemmat får vi omväxlande följa Adam och hans fru Livia. Livia fyller fyrtio och ska ha en hejdundrande fest som hon planerat i flera år, som kompensation för den uteblivna bröllopsfesten. Vi får följa dem under dagen inför kvällens fest och med alla förberedelser. Både Adam och Livia har hemligheter för varandra som de försöker hålla tyst om men till slut går det inte och allt kommer upp till ytan.
Dilemmat börjar riktigt lovande och den främre delen av boken är ganska bra. Men sen tycker jag den tappar, den blir spretig och det är många namn runtomkring familjen att hålla reda på och det blir lite rörigt. I jämförelse med de andra böckerna jag läst av författaren så tycker jag att det är en lite tråkig story och den är inte heller inte lika spännande som dem. Dilemmat är dock en lättläst bok som går otroligt snabbt att plöja igenom med sitt luftiga typsnitt. Jag hoppas att nästa bok av författaren ska passa mig bättre!