Warriors, #1

Ut i det vilda

Into the Wild
Bok av Erin Hunter
Tamkatten Rost lockas ut i skogen till livet i det vilda där han, inte utan problem och motgångar, blir en del av Åskklanen och en av många vilda krigarkatter. Han får vänner för livet, men också fiender, och tvingas kämpa för det han tror på. Vänskap, en profetia, ett hot och hjältemod.
En väldigt bra bok. Den är spännande och passar bra för yngre barn. Det är väldigt mycket karaktärer att ha reda på, men det vänjer man sig vid efter ett tag.
En bok för slukaråldern (ca 9-12 år) som handlar om katter, drar åt fantasy och berör ämnen som rivalitet, vänskap, kärlek, maktkamper, hjältemod och svek. Det är ett lite annorlunda drag att låta vilda katter ha huvudrollen i böckerna och att introducera de olika kattklanerna genom att vi får följa tamkatten Rosts väg från ett människohem till hans nya liv i Åskklanen. Första boken innehåller förvisso ganska många namn att hålla rätt på, men det finns en lista i början av boken med katternas namn och vilken klan respektive katt hör till. Vi får följa katternas umbäranden i vildmarken och relationerna dem emellan, men det finns också en dimension som gör den lite till fantasy: stjärnklanen, där de döda katterna hamnar, och det faktum att en profetia har berättat för Åskklanens ledare om en ny katt som ska komma och rädda dem. Spännande läsning om krigarkatter, lärlingar, medicinkatter och allt de råkar ut för. Boken passar både killar och tjejer och är den första i en serie av sex böcker, följt av ännu en serie.
Gillar verkligen denna serie. Den första boken fångade mitt intresse och fick mig att köpa resten av serien.