Heartstopper graphic novels, #1

Heartstopper: Volume 1

Bok av Alice Oseman
Känslor? Ja vad ska man säga; det är långt ifrån enkelt och veta vad man känner eller för vem!? Här är en bok som slår huvudet på spiken på så många plan...

Hörde först talas om böckerna i samband med att den första säsongen av serien "Heartstopper" skulle släppas på Netflix. Men blev nyfiken och gillade att den var skriven/illustrerad som serie.

I boken får vi träffa Charlie och Nick; Charlie är ett år yngre, "öppet" gay och populär efter tidigare händelse som vi får veta lite mer om under bokens gång. Nick är ett år äldre, sportfåne som spelar rugby och är bland dem coola killarna.
Men efter att skolan ändrat system till hemklasser så hamnar killarna jämte varandra och börjar umgås. Inte bara i skolan utan även utanför. Men Nick vet inte vad han känner och Charlie vågar inte känna det han känner för tänk om han blir utnyttjad... Igen!

Vi får följa med hur killarna kommer allt närmre varandra men ibland är det inte alltid lätt att veta hur man ska bete sig trots att man vet hur man känner...

En bok med huvudkaraktärer som berör och engagerar mig som läsare; Rekommenderas!
En väldigt söt och romantisk kärlekshistoria. Läser vanligtvis inte feel-good men denna var verkligen sockersöt och med ett fint tema.
Jag älskar Charlie och Nick. Det är så gulligt och samtidigt lite hjärtekrossande. Man vill bara ta hand om dem, ge dem en kram och säga att allt kommer bli bra.

Jag gillar hur författaren både tecknar och skriver, men det behövs inte mycket ord för att förmedla känslorna, för de kommer rakt ur bilderna.