Davidsstjärnor

Chosen
Bok av Kristina Ohlsson
En gammal israelisk legend berättar om Papperspojken, han som kommer om natten och rövar bort sina offer. I dag minns nästan ingen myten, men så skjuts en lärare på Salomonskolan i Stockholm till döds inför barn och föräldrar. Bara timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning. Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren leder utredarna till en och samma plats: Israel. Eden Lundell, chef för Säkerhetspolisen får samtidigt anledning att söka i sitt förflutna då en man vid namn Efraim Kiel oväntat dyker upp i Stockholm. Det dröjer inte länge förrän en väl bevarad hemlighet är på väg att avslöjas. Och upprepade gånger nämns Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?
Tyckte mycket om den här serien om Fredrika Bergman med kollegor. Lagom blandning av spänning och relation till alla karaktärerna. Ibland så spännande att jag behövde lägga ifrån mig boken, detta gällde framförallt sista boken i serien. Tyckte också de var härligt oförutsägbara!
Papperspojken. När ni läst denna bok kommer ni aldrig att glömma detta ord.
Detta är en väldigt spännande bok, med många stickspår och ledtrådar som man inte vet hur man skall förhålla sig till.
Författaren har en fin förmåga att hitta en bra balans mellan spänning, konkret polisarbete en del action, utan att drunkna i onödiga våldsbeskrivningar.
Men läs böckerna i rätt ordning, det är viktigt då det löper en röd tråd mellan böckerna.
Läs !!!