Det mest naturliga

Bok av Susanne Burelo
Det mest naturliga är en berättelse om det mest naturliga i livet, att skaffa barn. Om barnlängtan och kampen att bli gravid genom ivf när biologin inte är där.En resa genom spruckna drömmar, sargade kroppar, hopp och förtvivlan. Om det som oftast tas för givet.Från renaste lycka till mörkaste avgrund då det förödande beskedet kommer, att barnet vi väntar har Downs syndrom.Då allting rasar och ingenting längre känns naturligt. Susanne, född 1976, är utbildad civilekonom och silversmed från Stockholm. Hon har i perioder varit bosatt i Paris, Dublin ochNew York. 2005 omskolade hon sig och läste produkt- och inredningsdesign vid New York University och gick kurser i kreativt skrivande vid Gotham Writers Workshops. Samtidigt jobbade hon i smyckesbutik och skrev underhållande krönikor i en bartidning. Idag är Susanne utbildad silversmed och bor på Södermalm med sin man och deras tre barn. Förutom att skriva böcker arbetar honsom redovisningskonsult och driver egen smyckesateljé i Gamla Stan. »När jag skrev den här boken, berättelsen om det mest naturliga, skrev jag den för alla de som burit liv. De som kämpat och de som fortfarande kämpar. Jag vet hur svårt det kan vara. Jag vet hur ont det kan göra. I både kropp och själ. Jag vet hur ensamt det är.«Susanne Burelo »Den kamp hon och hennes man genomgår och det hon utsätter sin kropp för, berör«. Helena Kubicek Boye, BTJ  
För de flesta som vill ha barn är det inga problem att bli gravid. Man tänker inte mycket på det, utan det är naturligt.
Men för de som inte blir gravida, för dem är det en kamp och förtvivlan.

Många söker då hjälp med IVF.
Vi får följa författaren, när hon gjorde denna resa. Om och om igen.
Hon berättar väldigt öppet och ärligt hur hon kämpat och hoppats. Många försök, missfall, rädsla och förtvivlan.

Så kommer beskedet att barnet har Down syndrom. Beslutet de då måste ta, behålla eller ta bort.

Detta är en gripande berättelse om kampen för att få de barn man så gärna vill ha.
Hon berättar om ämne som är tabu. Hur hon känt skam, ifrågasättande och skuld. Men också om sorgprocessen som hon kämpade med.

Boken berörde mig väldigt mycket. Jag har inte själv gått igenom detta, men mina ögon har öppnats, för att mer förstå vilket "helvete" många tvingas gå igenom. Tror denna bok hjälper många andra i samma situation.
En gripande berättelse om längtan efter barn och den kamp som det är för att få den hjälp som behövs för att bli gravid. Den glädje och sorg som drabbar när ett beslut måste tas är tuff. Vad är bäst? Och för vem? Många tankar och funderingar fick jag när jag läste den här boken, det är inte så naturligt och självklart att bli gravid på egen hand... och det är svårt att prata om ibland.
Boken är en bok som handlar om det mest naturliga i livet, att skaffa barn. Att bli gravid genom IVF , när den biologisk inte är där. Mycket känslor .
Att mista barn.
När det inte funkar för både mamma o barn.
Hur det var att födda fram ett barn downsyndrom som har dött
Boken är väldigt intressant