Vampire Academy

Fruset blod

Frostbite
Bok av Richelle Mead
S:t Vladimirs skola är inte en vanlig internatskola. Den är ensligt belägen i Montana och alla elever är mer eller mindre vampyrer. Rose Hathaway är halvvampyr, en dhampir. Hennes uppgift är att vara livvakt åt sin bästa vän, den jämnåriga vampyrprinsessan Lissa. Och det behövs. Lissa har nämligen en väldigt unik förmåga som många vill dra fördel av. Eller döda henne för. Men en hel del är också precis som på vilken skola som helst: vilda fester, intriger, svaller, svartsjuka och kärlek finns också bland vampyrtonåringar. Läs också första delen i serien, "Törst"!
❄ Fruset Guld ❄
Cilla & Rolf Börjlind

Jag har frusit, inte bara av feber utan även att de fina skildringarna av snö & fjällmiljö. Jag har slukläst, förlorat mina timmar men fått ännu en berättelse instoppad i själen.
Det är ju ganska fint tycker jag.

Som vanligt är Börjlinds otroligt duktiga på dialoger, miljöbeskrivning och den här lite långsamma uppbyggnaden. Den liksom smyger sig in, nästlar och får en att inte vilja sluta läsa. Skickligt. Snyggt.

Dock är Fruset Guld inte den bästa boken jag läst om Olivia Rönning, men den är inte dålig - det är en helt okej bok men som vid sina ställen innehåller liiiite för mycket text som får min koncentration att falna. Jag hade önskat att tempot växlade lite mer, att det var snäppet mer spännande men hörrni, man kan ju inte få allt man önskar.

Puppi har dock uppskattat att hans moder varit väldigt stilla och nästan enbart rört på bläddrarfingret under hela dagen. 💕

#frusetguld #cillaochrolfbörjlind #catsandbooks