Bodenstein-&-Kirchhoff-Reihe, #4

Snövit ska dö

Snow White Must Die
Bok av Nele Neuhaus
En grå och regnig novemberdag finner några byggarbetare skelettet efter en ung flicka på den gamla övergivna militärflygplatsen utanför Frankfurt. Kort därefter blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån. Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna. Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska lilla byn Altenhain. Trots bristen på säkra bevis pekades Stefanies tjugoårige pojkvän Tobias ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar - och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias. Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker bringa klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en häxjakt i byn. "En omtumlande och oemotståndlig berättelse där läsaren får anstränga sig för att hänga med. Tempot i boken är högt och kasten fram och tillbaka tvära. Nele Neuhaus bjuder på en nervkittlande deckare och visar att hon är en skicklig berättare som lyckas fånga läsaren. Det här inte en bok man lägger i från sig i första taget." Nerikes Allehanda Översättare:Christine Bredenkamp
En spännande historia som fångar mig och får mig att vilja läsa mer.
När jag har läst lite mer än halva boken känns det som att mysteriet är uppklarat och att jag aldrig kommer till slutet. Men det fortsätter dyka upp mer och mer intriger.
Riktigt bra bok. Den har allt en deckare ska ha. Jag blev mer nyfiken inför varje kapitel och jag ville inte lägga ifrån mig boken. Det var så mycket som hände och det gick inte att luska ut vem som låg bakom förens till slutet.