Kär i karriären

Dating You/Hating You
Bok av Christina Lauren
Modern och rolig kärlekshistoria i Hollywood. Evie är 33 år och filmagent. Vid drinkbordet på en Halloweenfest hos gemensamma kompisar möter hon Carter. De är festens enda singlar. Evie är utklädd till Hermione. Carter är utklädd till Harry Potter. Carter arbetar även han som agent. De klickar direkt. Men alla vet att det dummaste man kan göra i änglarnas stad är att dejta en annan agent. Eller? För Evie och Carter är attraktionen helt enkelt starkare än förnuftet. Dagen efter deras första dejt får de reda på att deras firmor slagits samman och att det bara finns plats för en av dem. Istället för en rosaskimrande romans mellan Evie och Carter, bryter ett regelrätt krig ut.
Evie jobbar som filmagent i Hollywood. Hon har många stora klienter och är riktigt duktig på sitt jobb. Carter arbetar även han som agent och är framgångsrik - men på en konkurrerande firma. På en fest hos gemensamma vänner möts de och det visar sig snart att de är festens enda singlar. Attraktionen är omedelbar men är det verkligen så smart att dejta en annan agent? Dagen efter deras första dejt visar det sig dessutom att deras firmor ska slås samman och att det bara finns plats för en av dem. Känslorna är starka men konkurrensen är stenhård, ett regelrätt krig är på intågande.

Nja är min spontana recension av Kär i karriären, tyvärr. Jag har inte varit i mitt bästa läsmood och boken tog nästan en vecka att läsa ut vilket är länge för att vara jag. Jag vet inte vad det var, men något gjorde att jag inte fastnade. Evie och Carter är två spännande och färgstarka karaktärer men jag tycker ändå inte att det händer så mycket och jag blir heller inte överraskad. Jag vill gärna svepa mig in i romantiken och drömma mig bort när jag läser romance, men jag tycker språket flyter lite segt.
Jag tycker att boken började bra för att sen bli rätt seg innan den tog sig igen ungefär halvvägs in när de börjar med sina spratt mot varandra. Så betyget blir okej på denna. Det är inte min favorit av Christina Lauren (The Unhoneymooners är det) men när man väl tagit sig förbi det sega partiet i början så är den rolig. Det är en hate to love romance och handlar även om kollegor som kämpar om samma befordran, vilket är koncept som jag gillar. Spratten de spelar varandra är ju riktigt roliga att läsa om måste jag erkänna.