You had me at hello

Bok av Mhairi McFarlane
Mitt i ett gräl under bröllopsplaneringen bestämmer Rachel att det är hög tid att slå upp förlovningen med sambon Rhys. I förvirringen (och tequilaruset) som följer på det spontana beslutet ser framtiden minst sagt suddig ut. Ännu krångligare blir det när Rachel får höra att ungdomskärleken Ben har flyttat till hennes stad. Det är tio år sedan de senast träffades, men när Rachel lyckas planera in ett slumpartat möte med Ben väcks den gamla vänskapen till liv. Och - för Rachel - en hel del annat. Kruxet är att Ben inte verkar se Rachel som något annat än en vän. Dessutom har han skaffat sig en fru, lika sanslöst snygg som han, vilket talar sitt tydliga språk. Bara vara vänner alltså. Inga problem för Rachel. Eller?
Älskade denna! Åh så bra! Så härlig, rolig, typ verklig? Älskar hur författaren liksom skriver verklighetstrogna dialoger, det är verkligen inte många som klarar det. Jättehärlig chicklit, pirrig, mysig, romantisk, rolig. Nej men fem plus verkligen!
Fina övergångar mellan nutid och dåtid där vi bit för bit får hela historien om Rachel och Ben.

Jag gillar det lite brokiga kompisgänget och det fina i att Rachel vågar bryta upp trots att hon "borde" stanna kvar.

Fick en liten klump i magen när jag närmade mig ett slut som inte såg allt för lyckligt ut. Men är det något jag lärt mig om McFarlanes böcker så är det att jag inte behöver bli besviken och så var fallet även den här gången!