Curare

Bok av Martin Rössel
Det här är den första delen i bokserien om Erika Hård. En gammal man har hittats mördad i en lyxvåning på Östermalm. Liket har styckats på ett minst sagt ovanligt sätt och gärningsmannen har lämnat ett svårtolkat meddelande till brottsutredarna. Efter en tid äger ytterligare ett mord rum, och utredarna inser att de står inför en mordvåg.
Säger bara WOW!
Ge mig mera av Erika Hård
Kriminalare där du ej kan lämna ifrån dig boken tills du e klar
Och när du e klar, då vill du bara läsa mera och se hur fortsättningen utvecklar sig
Rekommenderas massor!
Vann denna boken genom giveaways här
Curare är den första boken om kriminalinspektör Erika Hård som jobbar på sektionen för grova brott i Stockholm. En man hittas död i en fin lägenhet på Strandvägen och när Erika och hennes kollegor kommer dit inser de att mannen blivit mördad på ett ohyggligt sätt. Mannen har blivit drogad och sen styckad medans han fortfarande var vid liv. Det är en ganska rå och detaljerad beskrivning av mordet och jag blir lite illamående. Författaren beskriver det så väl och detaljerna målas upp väldigt tydligt framför mig. Ganska snart ser vi att mördaren inte nöjde sig med detta offer och strax därefter hittas ytterligare en död. Frågan är hur många fler det är som ska bli av med livet innan Erika sätter dit mördaren? I boken får vi lära känna Erika bättre, hon är lite av en ensamvarg som är van att klara sig själv och har lite svårt att släppa människor inpå livet. Däremot känns det som jag som läsare får lära känna henne riktigt bra. Det är en tuff tjej som tränar kampsport och som har skinn på näsan. Jag gillar alla hänvisningar som görs till den musik som Erika lyssnar på och jag kan inte annat än dra på munnen när hon till och med lyssnar på författarens egna alster. Det är en deckare där det händer mycket hela tiden men trots det så tycker jag att boken är aningens seg i mellanåt. Men det är en fascinerade huvudkaraktär författaren har i Erika och det kan bli spännande att se hur allt utvecklar sig för henne i eventuella kommande böcker!
Curare är Martin Rössels debutroman. I boken får vi följa Erika Hård och hennes team på grova brott.

En gammal man blir mördad i sin lägenhet mitt i centrala Stockholm. Han har blivit styckad på ett mycket ovanligt sätt. Kort därefter hittas ännu ett offer styckad på samma ovanliga sätt. Är en mordvåg att vänta?

Curare är bitvis brutal och riktigt vidrig. Författaren skriver väldigt bra och jag ser väldigt målande bilder framför mig medan jag läser. Det är många karaktärer att hålla reda på och stundtals blandar jag ihop dom. Boken slutar med en riktig cliffhanger och jag längtar efter att få läsa fortsättningen.
En debutbok. En lite rörig bok med många namn att hålla reda på. En bok om barn som far illa. En bok om hämnd mot en värld som sviker och profiterar på de mest oskyldiga. En bok om en slumrande ondska som väcks till liv i maktlösheten hos ett barn. En bok om polisarbete. En bok som stundvis är spännande, brutal och grotesk. En bok om en tuff kriminalinspektör som tränar MMA och lyssnar på Rammstein som får i uppdrag att ta fast en seriemördare. En bok med en cliffhanger och jag ska lyssna på nästa bok när den kommer.