Jagad

Bok av Lotta Luxenburg
Del 4: Nick Johansson och Klara Pil. Det är maj månad och strålande sol över Stockholm. Gröna Lund har precis öppnat och det är mycket folk överallt. Vid en av nöjesparkens mest klassiska åkattraktioner görs en fullständigt makaber upptäckt: När Kärlekstunnelns tåg kommer ut i ljuset efter en åktur är tre av personerna i vagnarna döda. Kriminalkommissarie Nick Johansson och hans kollega Klara Pil inleder en intensiv jakt på mördaren. Men hur fort de än jobbar ligger de ändå steget efter, för mördaren nöjer sig inte med de tre offren i Kärlekstunneln. Inom kort sker ännu ett mord, på en annan välkänd plats i Stockholm. Är det här kulmen på mördarens framfart - eller har det hela bara börjat?
Det är maj månad och strålande sol i Stockholm, Gröna Lund har öppnat för säsongen och nöjesparken är fylld av människor. Mitt under vimlet så kommer det ut tre döda personer från kärlekstunneln. Hur kunde detta ske.... Jakten på mördaren börjar för Nick och Klara.

Det här är del 4 om kriminalkommissarierna Nick och Klara. Jag har läst de tidigare böckerna och gillar dom mycket och denna bok blir inget undantag. Redan från första sidan dras jag med in i bokens story och den tar fart på en gång - vilket jag gillar, det är ett bra tempo och boken är händelserik. Det blir en spännande läsning och en otäck story om man föreställer sig att det skulle hända under en härlig försommardag på Gröna Lund. Ett slut som ger en riktig cliffhanger och jag som läsare vill ju ha svar med en gång.
Det är en fartfylld handling och ett bra driv framåt. Här får vi följa både polisen och mördaren vilket gör boken både spännande och intressant. Jag har läst hela serien och det rekommenderas även om böckerna är fristående.