Slutet på sommaren

Bok av Anders de la Motte
En kriminalroman där en femårig pojke försvinner spårlöst från en gård i Skåne. När hans storasyster Veronica tjugo år senare sitter i ett gruppterapisamtal i Stockholm får hon höra en berättelse om ett försvinnande som väcker minnen till liv. Hon beger sig hem till Skåne för att ta reda på vad som egentligen hände.
Sensommarkvällen 1983försvinner en 5 årig pojke från en gård på den skånska slätten. Trots alla som söker och letar så hittas inte pojken. Sorgen och ovissheten sliter isär familjen.
Åren går när storasyster Veronica 20 år senare håller i en gruppterapi med människor som får samtala fritt. In kommer en ung man som plötsligt nämner minnet av ett försvinnande Ang en pojke. Berättelsen är skrämmande bekant för Veronica som känner sej tvingad att återvända tio Skåne för att söka efter sanningen. Vad hände igentligen? Den sommaren 1983.
Stark och gripande bok som på ett öppet och naket sätt beskriver sorg och kärlek. Handlar om vad hemligheter gör med människor!
Redan efter de första sidorna kände jag att det här är en bok som kommer att bli svår att lägga ifrån sig. Nutid varvas med dåtid och med målande beskrivningar av människorna och dess omvärld, och med kapitel som tvingar läsaren in i nästa. Pojken Billy försvinner en sensommarkväll 1983 och hittas aldrig, tjugo år senare inträffar något som gör att hans storasyster Veronica beslutar sig för att ta reda på sanningen...
En bror som försvinner spårlöst på den skånska landsbygden för tjugo år sedan påverkar fortfarande de efterlevande och när märkliga personer börjar dyka upp i Veronicas som verkar ha med försvinnandet att göra, får det henne att återvända till platsen där allt började. En bok som man bara måste läsa ett kapitel till i... väldigt spännande!!
Jag har läst Sluter på sommaren av Anders de la Motte. En gripande historia som öppet och naket berättar om både sorg och kärlek. Känslor så starka att de kan styra våra liv på alla sätt och vis. Hemligheter vars tentakler påverkar även människor som är helt omedvetna om vilket spel de deltar i.
Första boken i denna serie och jag gillar den skarpt! Man kommer som läsare lätt in i karaktärerna och det skrivna språket passar mig 🥰 Spänningen byggs upp och slutet är helt klart inget man förutspått!

Har ni inte läst denna innan tycker jag ni ska göra det ✨
❥ Recension

Och så hade det även blivit dags för mig att ta mig an årstidskvartetten! Tidigare har jag läst författarens Geim, Buzz, Bubble, Memorandom och Ultimatum och de var alla jättebra, riktiga bladvändare.

Jag måste säga att jag blev lite besviken på denna, men samtidigt inte förvånad. Jag hade höga förväntningar då jag tyckt så mycket om de tidigare böckerna men samtidigt har jag läst att många tycker jättebra om denna kvartett men att första boken, alltså denna, är den "sämsta" i serien. Så jag var lite beredd också. Delar av boken tycker jag är intressanta och i slutet på boken blir det spännande men på det stora heller tycker jag att boken är seg, tråkig och intetsägande. Det är något som inte riktigt greppar tag om mig, samtidigt som jag verkligen vill veta hur det slutar!

Dock ser jag fram emot att läsa resten av böckerna i serien som jag har här hemma då jag hört att de ska vara bättre!

Boken får 🌺🌺+ av 5.
I början tyckte jag att boken var spännande och lätt att följa med i. Karaktärerna beskrivs bra och jag kunde leva mig in i miljön. Men lite för halva boken var läst så tyckte jag att det gick lite utför. Jag blev otroligt besviken när boken var utläst. Inte alls som jag hade tänkt mig. Dessutom tyckte jag att det var en hel del lösa trådar och frågetecken när jag var färdig med den.
Jag verkar vara en av få som verkligen inte gillade denna bok!
Extremt dålig historia, inte det minsta spännande. Så pass att jag kom på mig själv med att jag hellre ville göra andra saker än att fortsätta läsa.
Tyvärr kan jag inte rekommendera denna alls.
Slutet på sommaren är första boken i årstidskvartetten.
Välskriven, lättläst och spännande. Jag har lätt för att sätta mig in i miljöer och karaktärer.
Boken utspelar sig delvis i min hemkommun vilket gör det hela lite mer roligt och intressant.
Jag upptäckte Anders böcker i våras när jag fick hem hans senaste bok ”Våroffer” som recensionsexemplar, en bok som jag gillade väldigt mycket. Men jag kände att jag även ville läsa hans tidigare böcker i årstidskvartetten.

”Slutet på sommaren” är en grymt spännande och välskriven bok. Det är nutid blandat med dåtid som bit för bit knyts ihop under läsningen. Det är en berättelse som berör och fängslar mig och boken är svår att lägga undan. Jag tycker att Anders lyckas bra med att beskriva miljöer och intressanta karaktärer. Språket är lätt, ledigt och sidorna flyger fram.

Har du inte läst något av böckerna i årstidskvartetten så gör det! Fantastisk läsning! Se bara till att du har tid, för har du väl börjat läsa vill du inte sluta!
Första delen i årstidskvartettböckerna.
Spännande, välskrivet och en riktig bladvändare.
Man vill läsa nästa bok, och nästa.
Men, Anders e oxå en duktig författare.
Slutet på sommaren av Anders de la Motte. Eftersom den fjärde boken i serien delades så flitigt här blev jag nyfiken på årstidskvartetten.
Det här var en bok i min smak.
Boken växlar mellan en liten pojkes försvinnande 1983 och 20 år framåt i tiden. Läsaren får då följa pojkens storasyster Veronica. En dag när Veronica leder gruppterapisamtal dyker en ung man upp. Hans historia om ett försvinnande är skrämmande välbekant. Veronica ger sig till Skåne gör att finna svar.